Έκανε πλαστική επέμβαση και νέκρωσε η μύτη της: «Δεν περίμενα πως θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη»

Έκανε πλαστική επέμβαση και νέκρωσε η μύτη της: «Δεν περίμενα πως θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη» Facebook Twitter
SINA WEIBO/GAO LIU
0

Μια ηθοποιός στην Κίνα προειδοποίησε για τους κινδύνους της αισθητικής χειρουργικής δημοσιεύοντας φωτογραφίες της καταστραμμένης μύτης της μετά από επέμβαση που πήγε λάθος. 

Η Gao Liu είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα και θεωρείται κάτι σαν ανερχόμενο αστέρι. Τους τελευταίους μήνες, όμως, είχε κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα  Sina Weibo, εξήγησε την μακρά απουσία της λόγω «ενός περιστατικού αισθητικής χειρουργικής», που την άφησε με νέκρωση στη μύτη, ήτοι ο ιστός στην άκρη της μύτης είναι νεκρός. 

[ΠΡΟΣΟΧΗ- Οι εικόνες μπορεί να ενοχλήσουν]

Η Gao Liu μοιράστηκε φωτογραφίες με τους πέντε εκατομμύρια followers της, πυροδοτώντας εκ νέου τον διάλογο γύρω από τις αισθητικές επεμβάσεις, που είναι ιδιαιτέρως δημοφιλείς στην Κίνα. 

Όπως εξήγησε, τον Οκτώβριο κάποιος φίλος τής συνέστησε έναν πλαστικό χειρουργό σε μια κλινική της πόλης Κουανγκτσόου. 

Η ηθοποιός είπε πως αποφάσισε να προχωρήσει με την επέμβαση στη μύτη της μετά από συστάσεις για «ελαφρύ ψαλίδισμα» και πίστεψε πως αυτό θα βοηθούσε την καριέρα της. 

«Η επέμβαση κράτησε τέσσερις ώρες. Σκέφτηκα πως σε αυτές τις τέσσερις ώρες, θα με έκαναν πιο όμορφη», είπε στους followers της. «Δεν περίμενα πως αυτές οι τέσσερις ώρες θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη».

Έκανε πλαστική επέμβαση και νέκρωσε η μύτη της: «Δεν περίμενα πως θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη» Facebook Twitter
SINA WEIBO/GAO LIU

Η Gao Liu είπε πως μετά την επέμβαση, «ένιωθα με ενοχλεί και να με γαργαλάει η μύτη μου» και μετά άρχισε να εμφανίζει συνεχώς μολύνσεις, παρόλο που της είπαν ότι θα μπορέσει να πάει για δουλειά μέχρι τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο. 

«Το δέρμα στην άκρη της μύτης μου γινόταν ολοένα και πιο σκούρο και η μύτη μου νέκρωσε», ανέφερε, αποκαλύπτοντας ότι σκεφτόταν μέχρι και να αυτοκτονήσει. 

Όπως είπε, κατέληξε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για δυο μήνες και έχασε 400.000 γουάν (περίπου 50.000 ευρώ) από τη δουλειά, προσθέτοντας ότι δεν είναι εφικτό να κάνει επανορθωτική επέμβαση για τουλάχιστον ένα χρόνο, λόγω του μεγέθους της ζημιάς. 

Έκανε πλαστική επέμβαση και νέκρωσε η μύτη της: «Δεν περίμενα πως θα ήταν η αρχή ενός εφιάλτη» Facebook Twitter
SINA WEIBO/GAO LIU

Η αισθητική χειρουργική είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Κίνα εδώ και χρόνια σε βαθμό που το 2004 η χώρα είχε διοργανώσει καλλιστεία ειδικά για εκείνους που είχαν υποβληθεί σε τέτοιες επεμβάσεις. 

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι περισσότερο συνηθισμένες μεταξύ των νέων. Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, το 2019 περίπου τα 2/3 των 20 εκατομμυρίων ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε αισθητικές επεμβάσεις την προηγούμενη χρονιά ήταν ηλικία κάτω των 30 ετών και ένας στους πέντε κάτω από 21. 

Η εφημερίδα σημείωσε ότι πολλοί απόφοιτοι επιλέγουν να «υποβληθούν σε επεμβάσεις πριν ξεκινήσουν το πανεπιστήμιο, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθούν οι ευκαιρίες τους στην εργασία και τον έρωτα». Η αυξημένη ζήτηση είχε ως αποτέλεσμα πολλές κλινικές να λειτουργούν χωρίς πιστοποιητικά ή να προσλαμβάνουν χειρουργούς χωρίς τα απαραίτητα προσόντα. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM