Κατερίνα Τσάβαλου για σεξουαλική παρενόχληση: «Έχασα δουλειά επειδή είπα όχι»

Κατερίνα Τσάβαλου για σεξουαλική παρενόχληση: «Έχασα δουλειά επειδή είπα όχι» Facebook Twitter
0

Για την δική της τραυματική εμπειρία μίλησε η Κατερίνα Τσάβαλου, με αφορμή το κίνημα #Metoo, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη σε εκπομπή του Mega, όπου εκμυστηρεύτηκε πως έχει βιώσει και η ίδια στο επαγγελματικό της περιβάλλον σεξουαλική παρενόχληση ενώ παρακίνησε και άλλες γυναίκες να μιλήσουν για την περιπέτειά τους. 

«Πολλές γυναίκες φοβούνται να μιλήσουν γιατί οι ερωτήσεις που θα τους κάνουν είναι μήπως προκάλεσες; Τι φορούσες; Είναι κάτι αδιανόητο», αναφέρει η ηθοποιός, τονίζοντας ότι στην σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει ελαφρυντικό.

Όπως εξηγεί, η δική της δυσάρεστη εμπειρία προέκυψε στο θέατρο όταν αρνήθηκε να υποκύψει στις προτάσεις σκηνοθέτη και έχασε τελικά τη δουλειά.

Δυστυχώς, όπως λέει, η περίπτωσή της δεν είναι η μόνη, αφού και στο χώρο του θεάματος υπάρχουν πλέον αναφορές για άνδρες που εκμεταλλευόμενοι τη θέση της εξουσίας τους παρενοχλούν υφιστάμενές τους.

«Είναι πολύ εύκολο να πέσει κάποιος θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Γιατί οποιοσδήποτε, σε οποιοδήποτε χώρο χρησιμοποιεί την ιδιότητά του και σου λέει ότι αν δεν υποκύψεις, δεν θα πάρεις της δουλειά», σημειώνει η Κατερίνα Τσάβαλου.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM