«Δεν είστε μόνοι» -Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα Χριστούγεννα

«Δεν είστε μόνοι» -Το μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ για τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέφρασε την υπερηφάνειά της για το «αδάμαστο» πνεύμα εκείνων που ανταποκρίθηκαν «εντυπωσιακά» στις προκλήσεις του 2020, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της.

Στο καθιερωμένο μήνυμά της, η μονάρχης μίλησε για τους «δύσκολους και απρόβλεπτους» καιρούς της πανδημίας και επεσήμανε: «Είναι αξιοσημείωτο ότι μια χρονιά που αναγκαστικά κράτησε τους ανθρώπους μακριά, με πολλούς τρόπους μας έφερε πιο κοντά».

Η βασίλισσα απευθύνθηκε και σε εκείνους για τους οποίους αυτή η εποχή του χρόνου θα έχει μια δόση θλίψης. «Κάποιοι θρηνούν την απώλεια κάποιου αγαπημένου τους, σε άλλους λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς, που είναι μακριά για λόγους ασφαλείας, ενώ το μόνο που όλοι θέλουν πραγματικά για τα Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά, ή ένα άγγιγμα στο χέρι», είπε.

«Δεν είστε μόνοι και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι είστε στις σκέψεις και τις προσευχές μου», συμπλήρωσε η Ελισάβετ. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους ανθρώπους «Σας ευχαριστώ για τον ρόλο που διαδραματίσατε», είπε.

Για πρώτη φορά, έπειτα από 30 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τα Χριστούγεννα χωρίς την οικογένειά της. Βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου έχει απομονωθεί για το lockdown, και όχι στο Σάντριγχαμ όπου παραδοσιακά περνά τις γιορτές. Μαζί με τη μονάρχη είναι ο σύζυγός της, Φίλιππος, του οποίου η φωτογραφία υπήρχε πάνω στο γραφείο δίπλα της, στο βίντεο του μηνύματος.

Το μήνυμά της βιντεοσκοπήθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ, με την τήρηση των πρωτοκόλλων. Τα τρία μέλη του συνεργείου του BBC φορούσαν μάσκες, ενώ τηρήθηκαν οι αποστάσεις.

Η πανδημία δεν έχει επιτρέψει σε πιστούς κάθε θρησκείας να συγκεντρωθούν, ενώ ήθελαν να γιορτάσουν τις γιορτές τους, σημείωσε η βασίλισσα. «Όμως, η ζωή πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η οικογένειά της έχει αντλήσει έμπνευση από τους ανθρώπους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν όσους το είχαν ανάγκη.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM