Νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι - Η «κατάρα» της οικογένειας

Νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι - Η «κατάρα» της οικογένειας Facebook Twitter
0

Ο Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι, εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι, πέθανε σε ηλικία 52 ετών. 

Τον θάνατο του μουσικού, που βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, επιβεβαίωσε η οικογένειά του. «Με βαριά καρδιά, ο Γκόρντον Γκέτι ανακοινώνει το θάνατο του γιου του, Τζον Γκίλμπερτ Γκέτι», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του πατέρα του και συνθέτη Γκόρντον Γκέτι, προσθέτοντας πως ο Τζον ήταν «ένας ταλαντούχος μουσικός που λάτρευε το ροκ εν ρολ».

«Ο Τζον αφήνει πίσω την κόρη του, Άιβι Γκετί, την οποία αγαπούσε εκτός ορίων, και τους αδερφούς του, Πίτερ και Μπίλι. Ο αδερφός του, Άντριου, πέθανε πριν τον Τζον. Η μητέρα του Τζον, Αν Γκίλμπερτ Γκέτι, πέθανε φέτος τον Σεπτέμβριο». 

Η κόρη του δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram, μαζί με διάφορες φωτογραφίες με τον πατέρα της. 

«Ο πατέρας μου ήταν ο πιο καταπληκτικός άνθρωπος στο πλανήτη και πάντα θα είμαι η πιο περήφανη κόρη. Σε αγαπώ τόσο πολύ μπαμπά... Η ζωή είναι σκληρή μερικές φορές... Δεν έχω έναν αλλά δυο φύλακες αγγέλους να με κοιτάζουν πλέον... Αυτές είναι μερικές αγαπημένες μου φωτογραφίες του (και εγωιστικά μερικές δικές μας)», έγραψε η ίδια. 


Η Άιβι συνέχισε να τιμά το πατέρα της, μέσα από διάφορα Instagram stories, κοινοποιώντας πολλές φωτογραφίες με άγνωστες αλλά και τρυφερές λεπτομέρειες για εκείνον.

«Ο μπαμπάς μου θα το λάτρευε να μοιραστώ φωτογραφίες μαζί του και να μιλάω για το πόσα σήμαινε για μένα οπότε αυτό έκανε», έγραψε, προσθέτοντας πως το αγαπημένο του νερό ήταν το Fiji, το Whispering Angel ήταν το αγαπημένο του κρασί και «λάτρευε το παγωτό και να το βάζει στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν την κατανάλωση. Ήθελε να το τρώει (η βασικά να το πίνει σαν σούπα)».

Νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι - Η «κατάρα» της οικογένειας Facebook Twitter
Νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι - Η «κατάρα» της οικογένειας Facebook Twitter

Σύμφωνα με τους New York Times, ο πατέρας του Τζον, Γκόρντον, κλασικός μουσικός και φιλάνθρωπος, βοήθησε στην πώληση της επιχείρησης του πατέρα του, Getty Oil, μετά τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου το 1973. 

Όταν έγινε μοναδικός δικαιούχος του ύψους 4.1 δισεκ. δολαρίων καταπιστεύματος της οικογένεια, διαχώρισε την περιουσία σε έξι ξεχωριστά καταπιστεύματα. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Γκόρντον ανέρχεται σε 2.1 δισεκ. δολάρια. 

Νεκρός ο εγγονός του μεγιστάνα των πετρελαίων Ζαν Πολ Γκέτι - Η «κατάρα» της οικογένειας Facebook Twitter
Ο συνθέτης και δισεκατομμυριούχος Γκόρντον Γκέτι, γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση. EPA/WALTRAUD GRUBITZSCH

Η «κατάρα» των Γκέτι

Οι θάνατοι πολλών μελών της συγκεκριμένης οικογένειας έχει οδηγήσει πολλούς να κάνουν λόγο για την «κατάρα των Γκέτι». 


Ο Γκόρντον Γκέτι έχει χάσει δυο αδέρφια, το ένα από υπερβολική δόση ναρκωτικών και το άλλο από καρκίνο, ενω ένας ανιψιός του βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, που προκλήθηκε από ναρκωτικά. 

Ο αδερφός του Τζον, Άντριου Ρορκ Γκέτι, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες το 2014 σε ηλικία 47 ετών.

Τέλος, είναι γνωστή η ιστορία του πατριάρχη της οικογένειας, που αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα στους απαγωγείς του εγγονού του, με αποτέλεσμα να του κόψουν το αυτί.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM