Rihanna και Τζακ Ντόρσεϊ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους: 15 εκατ. για υπηρεσίες ψυχικής υγείας

Rihanna και Τζακ Ντόρσεϊ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους: 15 εκατ. για υπηρεσίες ψυχικής υγείας Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Rihanna και ο Τζακ Ντόρσεϊ ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, για καλό σκοπό, καθώς ανακοίνωσαν νέα δωρεά 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ίδρυμα της σταρ, Clara Lionel Foundation και ο CEO του Twitter θα διαθέσουν αυτό το ποσό για τη στήριξη οργανισμών «που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση ζητημάτων ψυχικής υγείας, επισιτιστικής ανασφάλειας, της απώλειας εισοδήματος και τις ανάγκες ατόμων που εξαιρούνται από το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ενίσχυσης στο Νιούαρκ και το Σικάγο».

Σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνουν ότι «Οι φυλετικές διακρίσεις που διαπράττονται από συστήματα που έχουν δημιουργηθεί για να κρατούν όλο τον κόσμο ασφαλή, οξύνουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία ατόμων και οικογενειών σε όλο τον κόσμο». Παράλληλα, τονίζουν ότι παρότι σε πολλές πολιτείες προχωρά η χαλάρωση των περιορισμών, «εκατομμύρια Αμερικανοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τρομακτικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την υγεία τους, την ψυχική και οικονομική ευημερία τους».

Ηλικιωμένοι, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και άστεγοι είναι αντιμέτωποι με αδύνατες αποφάσεις κάθε ημέρα, επισημαίνει η ανακοίνωση. «Να αγοράσουν τρόφιμα ή να πληρώσουν λογαριασμούς, να κινδυνεύσουν με έξωση ή να βρεθούν σε κατάμεστα καταφύγια», επισημαίνεται σχετικά, ενώ τονίζεται ότι οι φυλετικές ανισότητες συμβάλλουν ανησυχητικά στα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου μαύρων. Παράλληλα σημειώνεται ότι οργανισμοί ψυχικής υγείας- ιδιαίτερα εκείνοι που στηρίζουν παιδιά, μαθητές σε κίνδυνο και LGBTQ- έχουν δει δραματική αύξηση ζήτησης των υπηρεσιών τους.

Τον Απρίλιο, το ίδρυμα της Rihanna και ο Τζακ Ντόρσεϊ είχαν ανακοινώσει δωρεά 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς είχε παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM