Snoop Dogg κατά Τραμπ: Θα ψηφίσω για πρώτη φορά, δεν αντέχω να βλέπω αυτό τον αλήτη

Snoop Dogg κατά Τραμπ: Θα ψηφίσω για πρώτη φορά, δεν αντέχω να βλέπω αυτό τον αλήτη Facebook Twitter
EPA
0

Αν και 48 ετών, ο Snoop Dogg δηλώνει ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του. Αλλά θα το πράξει στις φετινές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, είπε, επειδή δεν αντέχει άλλο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος που μέχρι τώρα δεν είχε ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα ήταν ότι πίστευε πως δεν του επιτρεπόταν, επειδή είχε καταδικαστεί για κακούργημα το 1990 και το 2007. «Για πολλά χρόνια μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου με την ιδέα ότι δεν μπορείς να ψηφίσεις αν έχεις ποινικό μητρώο», είπε ο ράπερ σε συνέντευξη.

Όταν ρωτήθηκε για την άποψή του για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Snoop Dogg κατέστησε κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Ρεπουμπλικανό στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, αλλά αυτή τη φορά θα πάω να ψηφίσω γιατί δεν αντέχω να δω αυτόν τον αλήτη στη θέση», είπε ο ράπερ.

Επίσης εξήγησε ότι θα πάει να ψηφίσει επειδή θέλει να μπορεί να ενθαρρύνει κι άλλους να πάνε στις κάλπες. «Πρέπει να κάνουμε τη διαφορά. Δεν μπορώ να μιλάω για αυτό και να μην το κάνω», είπε, ενώ δήλωσε ότι ήθελε να αποτελέσει παράδειγμα για τους άλλους και σε ό,τι αφορά την προφύλαξη από τον κορωνοϊό, καλώντας τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.

Δεσμεύσεις από Μπάιντεν

Σε ό,τι αφορά στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν πήρε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, καθώς εξασφάλισε τον απαραίτητο αριθμό αντιπροσώπων. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει προβάδισμα έναντι του Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, δεσμεύτηκε το Σάββατο να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και να αγωνιστεί για μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αν εκλεγώ, δεσμεύομαι να ιδρύσω μια εθνική επιτροπή εποπτείας της αστυνομίας εντός 100 ημερών από την ανάληψη της εξουσίας», ανέφερε σε άρθρο του στους LA Times ο Μπάιντεν. «Χρειάζεται να εφαρμόσουμε πραγματική κοινοτική αστυνόμευση και να διασφαλίσουμε ότι κάθε αστυνομικό τμήμα της χώρας πραγματοποιεί μια ολοκληρωμένη επανεξέταση των προσλήψεων αστυνομικών, της εκπαίδευσής τους και των πρακτικών αποκλιμάκωσης, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρέχει τα εργαλεία και τους πόρους που απαιτούνται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», έγραψε ακόμη.

Όμως, ο Μπάιντεν σημείωσε ότι δεν μπορεί η χώρα να περιμένει τον νέο πρόεδρο για τις μεταρρυθμίσεις και κάλεσε το Κογκρέσο να αναλάβει άμεση δράση, προκειμένου να απαγορεύσει τη χρήση της μεθόδου του κεφαλοκλειδώματος από τους αστυνομικούς, όπως και να βελτιώσει την εποπτεία και λογοδοσία των ενστόλων.

Με πληροφορίες από People, ΑΠΕ/ dpa

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM