Διάσημος Γάλλος εγκληματολόγος παραδέχτηκε ότι η καριέρα του βασίζεται σε ψέματα

Διάσημος Γάλλος εγκληματολόγος παραδέχτηκε ότι η καριέρα του βασίζεται σε ψέματα Facebook Twitter
Διάσημος Γάλλος εγκληματολόγος παραδέχτηκε ότι η καριέρα του βασίζεται σε ψέματα
0

Ο διάσημος Γάλλος ειδικός στις δολοφονίες με σεξουαλικό υπόβαθρο, Stephane Bourgoin ομολόγησε ό,τι η περίφημη καριέρα του βασίζεται σε ψέματα.

Τις αποκαλύψεις αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος, όταν μία διαδικτυακή ομάδα άρχισε να τον ερευνά. Ο Bourgoin, 67 ετών σήμερα, έχτισε τη φήμη του ως ο πρώτος εμπειρογνώμονας της χώρας σε κατά συρροή δολοφόνους, γράφοντας περισσότερα από 75 βιβλία και δημιουργώντας δεκάδες ντοκιμαντέρ.

Η στάση του ως ειδικός στον τομέα του τον έφερε συχνά ως προσκεκλημένο λέκτορα για εκπαιδευόμενους στη γαλλική εθνική δικαστική και αστυνομική ακαδημία ενώ περιόδευε τακτικά στη χώρα για να δώσει ομιλίες σχετικά με τις εμπειρίες του.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο μία ομάδα η «4e Oeil» (Το 4ο Μάτι)  ανέβασε μια σειρά βίντεο στο YouTube που κατηγορούσαν τον Bourgoin για ψέματα.

Η ιστορία προκάλεσε γρήγορα αίσθηση στη Γαλλία λόγω του δημόσιου προφίλ του. Τα βίντεο έχουν καταργηθεί από το YouTube, αλλά παραμένουν στον επίσημο ιστότοπο της συλλογής.

Ένας εκπρόσωπος του 4e Oeil δήλωσε στο CNN ότι άρχισαν να ερευνούν τον Bourgoin τον Αύγουστο του 2019 αφού συζήτησαν το έργο του σε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη σε ποινικές υποθέσεις.

Τα μέλη της ομάδας είχαν τις υποψίες τους ότι ο Bourgoin δεν έγραφε ο ίδιος τα βιβλία του αλλά ήταν προϊόν λογοκλοπής, και αρχικά γραμμένα στα Αγγλικά.

Η ομάδα παρατήρησε ημερομηνίες που δεν ταιριάζουν ή ασυνέπειες στα βιβλία του, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Οι τηλεοπτικές του συνεντεύξεις μας έπεισαν ότι αυτό συνέβαινε», ανέφεραν στο CNN.

Ο Bourgoin παραδέχθηκε ότι όντως η καριέρα του βασίστηκε σε ψέματα.

«Ντρέπομαι που είπα ψέματα, κρυμμένα πράγματα», είπε σε συνέντευξή του στη Le Parisien την Κυριακή.

«Είναι αλήθεια ότι όταν ήμουν εκτεθειμένος στη δημοσιότητα μερικές φορές προτίμησα να διακοσμήσω, να υπερβάλω της σημασίας μου γιατί πάντα είχα ένα βαθύ αίσθημα ότι δεν είμαι πραγματικά αγαπητός.» δήλωσε ο εγκληματολόγος.

Μία από τις κατασκευασμένες ιστορίες του σχετίζεται με μια γυναίκα που δολοφονήθηκε το 1976 στο Λος Άντζελες, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Bourgoin για χρόνια έλεγε ότι επρόκειτο για τη γυναίκα του αλλά στην πραγματικότητα ήταν μία μπαργούμαν που είχε συναντήσει πέντε - έξι φορές.

«Είναι απολύτως αλήθεια ότι έκρυψα εκούσια την ταυτότητά της», είπε.

Παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν ψέμα ότι είχε συναντήσει τον Τσαρλς Μάνσον ενώ είπε και για ποιον λόγο προχωρά τώρα σε αυτές τις αποκαλύψεις.

«Το είχα βάρος τα τελευταία δύο-τρία χρόνια. Όλως περιέργως, νιώθω ανακούφιση που είπα την αλήθεια, και από την ντροπή, δεν πρόκειται να ξαναπώ τέτοια ψέματα».

Ο εκπρόσωπος του «4e Oeil» ωστόσο είπε στο CNN ότι θέλει ο Bourgoin να σταματήσει να εργάζεται στον συγκεκριμένο τομέα.

«Αμφιβάλλουμε ειλικρινά ότι οι δικαιολογίες του είναι πράγματι ειλικρινείς» δήλωσε.

Με πληροφορίες από το CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM