«Να είσαι κυρία, είπαν»: Η Σίνθια Νίξον σε ένα συγκλονιστικό φεμινιστικό μονόλογο που έχει γίνει ήδη viral (βίντεο)

«Να είσαι κυρία, είπαν»: Η Σίνθια Νίξον σε ένα συγκλονιστικό φεμινιστικό μονόλογο που έχει γίνει ήδη viral (βίντεο) Facebook Twitter
2

Η Σίνθια Νίξον εμφανίζεται να απαγγέλει έναν μονόλογο για τα «πρέπει» και για τα «δεν» που επιβάλλονται ακόμα στις γυναίκες με φόντο έναν καταιγισμό εικόνων από θηλυκά πρότυπα.

Εν μέσω της πολιτικής δράσης της στο πλευρό του Μπέρνι Σάντερς, η 53χρονη ηθοποιός βρήκε τον χρόνο να απαγγείλει για το εντυπωσιακό τρίλεπτο βίντεο, που από αργά χθες το βράδυ που εμφανίστηκε έχει γίνει viral, ένα κείμενο που καταμαρτυρεί όλα αυτά τα καταναγκαστικά και αντιφατικά συχνά μεταξύ τους, που υποχρεώνονται να κάνουν οι γυναίκες για να παραμένουν συγχρόνως «σεμνές» και «ελκυστικές», ρισκάροντας διαρκώς να θεωρηθούν «δύσκολες», «τρελές φεμινίστριες», "bossy", "bitchy", και ούτω καθεξής...

«Να είσαι κυρία, είπαν. Η φούστα σου είναι πολύ κοντή. Το παντελόνι σου είναι πολύ στενό. Μην δείχνεις τόση σάρκα... Χαλάρωσε. Γίνε λίγο σέξι. Μην προκαλείς όμως...».

 

Δείτε το βίντεο στο Vimeo:

 

 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δε μπορω να καταλαβω τετοιου ειδους βιντεο μονολογους και τί ακριβως προσπαθουν να πετυχουν εκτος της μιας στιγμης δημοσιοτητας.Δηλαδη εμεις οι αντρες δε μεγαλωσαμε με χιλιες δυο προκαταληψεις και πρεπει και στερεοτυπα? Και τί εγινε δηλαδη? Δε μεγαλωσαμε και στο Αφγανισταν, ο καθενας ακολουθησε τελικα το δικο του δρομο.
Μια στιγμή δημοσιότητας; Αν "εσείς οι άντρες" μεγαλώσατε με χίλιες δυο προκαταλήψεις και στερεότυπα τότε να φτιάξετε και σεις βιντεάκι που να γίνει viral. To "και τι έγινε δηλαδή" και το "τι παθαμε και μεις που" αστο να το κρίνει ο καθένας και η καθε μια για τον εαυτό του και την εαυτή της.