Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται»

Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται» Facebook Twitter
Ο Dwyane Wade με την σύζυγό του, Gabrielle Union και τα παιδιά τους, την 12χρονη Zaya και την ενός έτους Kaavia James.
14

Ο Ντουέιν Γουέιντ είπε πως η κόρη του γνώριζε ότι ήταν transgender από την ηλικία των τριών ετών.

Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του NBA, που έχει τέσσερα παιδιά με την σύζυγό του, Γκάμπριελ Γιούνιον, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη στην Έλεν Ντε Τζένερις, με αφορμή την προβολή ντοκιμαντέρ για την οικογένειά του, πως η 12χρονη κόρη του, Zaya, είναι transgender. 

 

Η ιστορία του προκάλεσε αμφιλεγόμενες αντιδράσεις, ανάμεσά τους και πολλά μηνύματα μίσους, οπότε ο Ντουέιν Γουέιντ αποφάσισε να μιλήσει εκ νέου για το ζήτημα στην εκπομπή Good Morning America.

Όπως εξήγησε, η κόρη του δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα. Σχολιάζοντας την αντίδρασή της, ο Γουέιντ είπε: «Είναι το παιδί που θέλει να εστιάζει στο σχολείο. Είπε, "Έκανα coming out σε όλους στο σχολείο μου επειδή ήθελα να είμαι ο εαυτός μου. Νιώθω ευγνώμων που μπορώ να είμαι ο εαυτός μου". Με την σύζυγό μου λατρεύουμε το γεγονός πως δεν χρειάζεται να κρύβει το ποια είναι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy Christmas Eve Eve!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη dwyanewade (@dwyanewade) στις


Στη συνέχεια ανέφερε πως πάλεψε μέσα του για το αν θα αποκαλύψει δημοσίως την ταυτότητα της κόρης του, λόγω της ηλικίας της.

«Δυσκολεύτηκα να αποφασίσω αν ήθελα να μιλήσω σχετικά. Ήξερα πως αν το πω, θα πυροδοτούσε μεγάλη συζήτηση. Παλέψαμε με αυτό, επειδή είναι 12 ετών, τι θα πει ο κόσμος για μια 12χρονη που πήρε μια απόφαση ζωής. Αλλά γνωρίζουμε το παιδί μας και είναι καθήκον μας ως γονείς να βρούμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Μιλήσαμε με ανθρώπους και ψάξαμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε, όχι μόνο την οικογένειά μας, αλλά και άλλους ανθρώπους σε αυτό το ταξίδι», είπε ο διάσημος μπασκετμπολίστας.

Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται» Facebook Twitter
Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται» Facebook Twitter

Ο Ντουέιν Γουέιντ παραδέχθηκε επίσης πως πριν το coming out της Zaya είχαν πλήρη άγνοια για τα θέματα των τρανς, κάτι που τον ώθησε με την σύζυγό του να κάνουν ενδελεχή έρευνα.

«Υπήρξα και ο ίδιος το άτομο που έλεγε όλες τις λάθος φράσεις και λέξεις. Ήταν για εμάς μια διαδικασία το να καθίσουμε κάτω με την κόρη μας και να ανακαλύψουμε ποια είναι και τι της αρέσει, και να μην τις φορτώσουμε πράγματα, επειδή ως γονείς εναποθέτουμε τις ελπίδες και τους φόβους μας στα παιδιά μας», σημείωσε ο ίδιος. 

Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται» Facebook Twitter
Ο Ντουέιν Γουέιντ μιλά για την κόρη του: «Από 3 ετών ήξερε πως ήταν τρανς. Μας αρέσει που δεν κρύβεται» Facebook Twitter

«Αποφασίσαμε να την ακούσουμε και μας καθοδηγεί εκείνη σε όλο το ταξίδι. Το γνωρίζει εδώ και εννέα χρόνια. Το ξέρει από τότε που ήταν τριών ετών, οπότε της κάναμε ερωτήσεις και μάθαμε. Αλλά το γνώριζε», κατέληξε ο Ντουέιν Γουέιντ.


Με πληροφορίες από PinkNews

Πολιτισμός
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Το να ακολουθεί ένα παιδί κοινωνικές νόρμες και συμπεριφορές που δεν αναμένονται από το assigned φύλο του δεν μου φαίνεται παράξενο (να υπάρχει διαφορά δηλαδή μεταξύ αυτού που " παραδοσιακα" ονομάζεται "sex" και του "gender") . Από το άρθρο δεν γίνεται σαφές αν ακολουθεί ορμονική αγωγή , αλλά αν ισχύει είμαι sceptical, που λέμε στο χωριό. Γιατί πρόκειται για μια παρέμβαση δύσκολα αναστρέψιμη, σε τόσο μικρή ηλικία και με συνέπειες ενδεχομένως για την υγεία του παιδιού.
Τα παιδιά δεν παίρνουν ορμόνες. Οι έφηβοι, αν θέλουν να αναστείλουν την εφηβεία τους (πχ ένα τρανς κορίτσι που δε θέλει να περάσει μεταφωνηση, αύξηση της τριχοφυιας κτλ), παίρνουν αναστολείς ορμονών, των οποίων η δράση είναι αναστρέψιμη (δηλαδή όταν σταματήσουν να λαμβάνονται μπορεί να συνεχιστεί η εφηβεία). Ενήλικα άτομα ή σε κάποιες περιπτώσεις άτομα κοντά στην ενηλικίωση μπορούν, μετα από μια εκτίμηση της κατάστασης, να αρχίσουν ορμόνες. Αυτή είναι γενικά η πρακτική, γενικά είναι λάθος όταν λέγεται (ή θεωρείται) πως τρανς παιδιά παίρνουν ορμόνες, καμία σχέση, σσε τέτοια ηλικία η φύλο μετάβαση γίνεται καθαρά σε κοινωνικό επίπεδο.
Καταρχάς δεν ξέρουμε ακόμη πλήρως τις παρενέργειες των συγκεκριμένων θεραπειών, ενώ κάποιες παρενέργειες είναι σοβαρές. (Πρόσφατα έρευνα συνέδεσε αναστολέα ανδρογόνων με καρκίνο.) Σωστα, όπως ανέφερες σε πρώτη φάση (ηλικία 10-12) ετών η θεραπεία γίνεται με αναστολείς. Σε δεύτερη φάση (και μπορεί να γίνει σε εφήβους) για να αποκτήσει το άτομο τα δευτερευοντα χαρακτηριστικά του φύλου χορηγούνται ορμόνες. Των οποίων τις παρενέργειες γνωρίζουμε εν μέρει μόνο.
Ειλικρινά πιστεύω ότι άνθρωπος κάνει ό,τι πιστεύει καλύτερο για το παιδί του. Απλά πιστεύω ότι υπάρχει μια όχι μόνο λανθασμένη αλλά και φθονερή θεωρία περί φύλων στις μέρες μας. Πολιτικά και όχι επιστημονικά ορμώμενη.Κανένας γονιός δεν θα άκουγε κανένα τρίχρονο εάν έλεγε ότι ήθελε να τρώει μόνο γαριδάκια. Ή αν ήθελε να ντύνεται μόνιμα -και να πιστεύει ότι είναι ο- Superman. Αλλά η κοινωνική πίεση, πολιτικώς προερχόμενη, ωθεί καλοπροαίρετους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν πράγματα απλά λάθος ως ΟΚ.Και όλο αυτό ενδύεται ένα μανδύα δικαιωματισμού και για όποιον τολμήσει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες οι ταμπέλες του φασίστα, του σεξιστή κτλ. κτλ.
Δικαιωματισμός και γαριδάκια.Πουθενά δεν διάβασα να παίρνεται κάποια απόφαση για τη ζωή ενός παιδιού όταν ήταν 3 χρονών.Κλασικό twisting που εξυπηρετεί το εκάστοτε αφήγημα.
@ΓράφωνΚαι που έτσι ένιωθε από 3 χρονών τι έγινε; Το δέχτηκαν έτσι απλά; Όχι.Προς τι ο παραλληλισμός με τα γαριδάκια και τον Superman όταν το συγκεκριμένο παιδί και 9 χρόνια μετά το ίδιο νιώθει;Για την ιστορία, το coming out έγινε τώρα, στα 12 της.Η θεωρία περί φύλων είναι "φθονερή" κατα τ'άλλα, αλλά ας κάνουμε παραλληλισμούς τύπου δυσφορία φύλου/γούστο στα γαριδάκια - why not?
Και προφανώς η σημερινή θεωρία περί φύλων είναι φθονερή.Το boys will be boys ταυτίζεται με το sieg heil αλλά όταν ένα τρίχρονο αγοράκι πει ότι του αρέσει μία φούστα το ανατρέφουν σαν κορίτσι, αυτοί που δεν πιστεύουν στα έμφυλα πρότυπα.Υπάρχουν άπειρες ιστορίες που λένε ευθέως ότι το gender reassignment ήταν προϊόν βούλησης των γονέων και όχι κάποιο σοβαρό αίτημα του παιδιού. Γονέων που είτε έχουν πειστεί από την προπαγάνδα που τελείται είτε που απλά θέλουν να το παίξουν πολύ "της εποχής".
Γράφων το λαθος που κάνεις, όπως και πολλοί άλλοι, είναι ότι αντιμετωπίζεις τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου ως κατι επίκτητο. Ως μόδα, μίμηση, επιλογή κλπ Όπως τα παραδείγματα που αναφέρεις που ουδεμία σύγκριση μπορούν να έχουν με κατι τόσο σοβαρό όπως η ίδια η υπόσταση κάποιου ατόμου. Η υπόσταση αυτή εμφανίζεται καποιες φορές πολύ νωρίς στη ζωή του ατόμου και αυτό είναι τελείως φυσικό. Προφανώς θα αναρωτιεσαι γιατί παλιότερα δεν άκουγες τόσο για γκέι, τρανς κλπ και βγάζεις το λάθος συμπέρασμα ότι ευθύνονται πολιτικές, ιδεολογίες κλπΛες σε ένα άτομο δηλ ότι αυτό που αισθάνεται στην ύπαρξή του προέρχεται από μια "ιδεολογία" που ίσως καν ποτέ δεν εχει ακούσει. Αυτό που εσύ βλέπεις ότι "κάτι δεν πάει καλά" είναι μια φυσική συνέχεια του ανθρωπινου είδους πολύ παλιότερη από οποιαδήποτε ιδεολογία. Είναι στραβή η βάση που ξεκινάς και στραβά τα συμπεράσματά σου. Χώρια που χαρακτηρίζεις "λάθος" επιστημονικές πραγματικότητες, απλά επειδή δεν ειναι του "γούστου" σου. Μέγα φάουλ
Δεν μίλησα πουθενά για σεξουαλικό προσανατολισμό. Που και εκεί η κοινωνία παίζει κάποιον ρόλο (λέμε για το πορνό και τα σεξουαλικά γούστα των ανδρών ότι ειναι προϊόν ιδεολογικό, σ.σ. της πατριαρχίας, αλλά άμα πεις το ίδιο για μη στρέιτ άρρενες ξαφνικά εχεις πει κάτι κακό).Αν θες να κάνουμε διάλογο, να κάνουμε πάνω σε πραγματική βάση και όχι στο τι νομίζουμε ότι είπε ο άλλος.Και ναι η ταυτότητα φύλου όταν αντιβαίνει στο βιολογικό -και δεν μιλάμε για μεσοφυλικο άτομο- είναι επίκτητη.Δεν μπορεί για την γυναικεία ταυτότητα φύλου ο φεμινισμός να έχει χύσει λίτρα μελανιού να μας πείσει ότι η κοινωνία διαμορφώνει την ταυτότητα φύλου και οι ίδιες ή παράλληλες θεωρίες να μας κατηχούν στο ότι ο transgenderism είναι "εκ φύσεως".Και ναι το τι λεει ένα παιδάκι 3 ετών ή πως θα συμπεριφερθεί μπορεί να ποικίλει. Αυτό που είναι ουσίας είναι η αντιμετώπιση του απο τους γονείς του. Και η συμπεριφορα των γονιών προφανώς και είναι προϊόν κοινωνικής διαμόρφωσης.
"Και ναι η ταυτότητα φύλου όταν αντιβαίνει στο βιολογικό -και δεν μιλάμε για μεσοφυλικο άτομο- είναι επίκτητη."Ε ...όχι μόνο, υπάρχουν και γενετικοί/ επιγενετικοί παράγοντες που αποτελούν αντικείμενα ενεργής μελέτης. Δηλαδή ψάχτο και λίγο.Εδώ δεν έχουν καταλήξει οι επιστήμονες, κατέληξες εσύ, ρε γράφοντα, πώς;Αρκετές φορές έχουμε ακούσει άτομα (και δη πιο παλιά που δεν υπήρχαν τόσο τα ίντερνετς και η δικτύωση) να λένε πως πίστευαν πως μόνο αυτοί ήταν "έτσι": Καμία κοινωνία δεν τα έσπρωξε, ούτε επιδίωξε να τα μάθει να είναι "έτσι", το αντίθετο μάλιστα.
Βλαχακι.Η επιστήμη την οποία επικαλείσαι είναι η ψυχιατρική; Διότι η αμερικανική ψυχιατρική Εταιρεία το 2013 έπαψε να χαρακτηρίζει το θέμα ως διαταραχή φύλου και το βάφτισε δυσφορία φύλου, όχι για επιστημονικούς, αλλά για κοινωνικούς λόγους. Για να μην υπαρχει κοινωνικό στιγμα. Ήταν η εποχή πρωτοκαθεδρίας του Ομπάμα με τη Χιλαρυ.Λέω με ακρίβεια. Αυτό που συμβαινει σήμερα είναι έγκλημα. Δυσανάλογα μεγάλος αριθμός παιδιών έχουν το φύλο τους επαναπροσδιορισμενο υπό τον φόβο μήπως ένα απείρως μικρότερο ποσοστό (που εκεί όντως κάτι τρέχει) καταπιεστεί.Για όλα αυτά τα παιδιά κάποτε κάποιοι πρέπει να λογοδοτησουν ακριβως οπως πρεπει να λογοδοτησουν αυτοι που κακοποιούν, με οποιονδήποτε τρόπο, ανθρώπους μόνο και μονο επειδή είναι διαφορετικοί.Εδώ υπάρχει κακοποίηση, ιδεολογικά ορμώμενη, ακριβώς διότι δεν είναι διαφορετικοί. Είναι πλειοψηφικοί. Είναι τόσο της μόδας η διαφορετικότητα...
Γράφων επιβεβαιώνεις την άποψή μου. Λες ότι και στο σεξουαλικό προσανατολισμό η κοινωνία παίζει κάποιο ρόλο. ΟΧΙ. ΟΧΙ. ΟΧΙ. Κανένα ρόλο. Ρόλο και πολύ μεγάλο παίζει στο αν θα ΖΗΣΕΙΣ τη φύση σου ή θα την απωθήσεις, αποκρύψεις κλπ. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το οποίο και αδυνατείς να καταλάβεις. Αυτά που λες σήμερα για την ταυτότητα φύλου, (ψυχική διαταραχή, πολιτική ατζέντα κλπ) πριν 20 χρόνια θα τα έλεγες και για τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Απλά δεν μπορείς πια. Δε σε παίρνει