«Λιμοκτονούσα»: Η Τέιλορ Σουίφτ αποκαλύπτει τον αγώνα της με την ανορεξία σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix

«Λιμοκτονούσα»: Η Τέιλορ Σουίφτ αποκαλύπτει τον αγώνα της με την ανορεξία σε νέο ντοκιμαντέρ του Netflix Facebook Twitter
0

Για τον αγώνα της κατά της διατροφικής διαταραχής από την οποία πάσχει μιλά η Τέιλορ Σουίφτ σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή της.

Στο Miss Americana, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Sundance, παραδέχεται πως τα προβλήματα διατροφής προκάλεσαν οι φωτογραφίες και τα σχόλια για την εμφάνισή της.

Η 30χρονη σταρ ομολογεί πως κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας της το 2015, ανάγκαζε τον εαυτό της να λιμοκτονεί και η αφαγία την έκανε να νιώθει πως «θα λιποθυμήσω στο τέλος του σώου ή ακόμα και πριν τελειώσει».

«Συνέβη μόλις μερικές φορές και κάθε άλλο παρά περήφανη γι'αυτό νιώθω» προσθέτει η ίδια...

Η Αμερικανίδα τραγουδοποιός και τραγουδίστρια γνωστοποίησε πως παλεύει με τη συγκεκριμένη κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια. Κάποιες μέρες «απλώς σταματούσα να τρώω» λέει η ίδια. Τις υπόλοιπες κρατούσε λίστα για ό,τι έτρωγε ενώ γυμναζόταν αδιαλείπτως μέχρι να φτάσει το νούμερο 30 στα ρούχα.

Παρόλα αυτά, όταν οι άνθρωποι αναφέρονταν στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος της, δεν αποδεχόταν πως είχε πρόβλημα: «Υπερασπιζόμουν αυτό που έκανα σε όλους: 'Μα τι λέτε; Ασφαλώς και τρώω, απλώς ασκούμαι πολύ' τους έλεγα. Κι όντως γυμναζόμουν. Απλώς δεν έτρωγα» παραδέχεται η ίδια στο φιλμ.

«Υπάρχουν πάντα κάποια στάνταρντ ομορφιάς στα οποία δεν ανταποκρίνεσαι. Αν είσαι πολύ αδύνατος, δεν έχεις οπίσθια που όλοι θέλουν να βλέπουν. Αλλά αν έχεις αρκετό βάρος για να έχεις τα οπίσθια, τότε η κοιλιά σου δεν είναι αρκετά φλατ. Είναι απλώς κάτι αδύνατο».

 

Πώς ξεκίνησε το πρόβλημα

H Σουίφτ ανέλυσε τους λόγους του προβλήματος σε μία συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Variety - που συνέπεσε με την πρεμιέρα του Miss Americana.

«Θυμάμαι πως, στα 18 μου, όταν εμφανίστηκα για πρώτη φορά σε εξώφυλλο περιοδικού, ο τίτλος έγραφε 'Έγκυος στα 18;'» θυμάται η ίδια και σημειώνει: «Αυτό συνέβη επειδή φορούσα κάτι που δεν έδειχνε φλατ το στομάχι μου. Οπότε το καταχώρισα ως τιμωρία. Κι έπειτα, όταν πήγα σε μία φωτογράφηση και ήμουν στα καμαρίνια, κάποιος που δούλευε για το περιοδικό μού είπε 'ουάου, είναι εκπληκτικό το ότι σου κάνουν τα δείγματα. Συνήθως, κάνουμε μεταποιήσεις στα ρούχα, όμως στην περίπτωσή σου, τα παίρνουμε από την πασαρέλα και τα φοράς!'. Αυτό ήταν ένα χτυπηματάκι στο κεφάλι».

Σήμερα η σταρ παραδέχεται πως κάνει ασκήσεις για θετική σκέψη. Κι όταν νιώθει επιρρεπής στην αυτοκριτική, λέει στον εαυτό της: «Όχι! Δεν το κάνω αυτό πια γιατί είναι καλύτερο να νομίζεις πως δείχνεις παχύς, παρά να δείχνεις άρρωστος».

Όπως είπε στο περιοδικό, κατέληξε να συνειδητοποιεί πως «όταν τρως φαγητό, έχεις ενέργεια, δυναμώνεις, μπορείς να κάνεις τις παραστάσεις σου και να μη νιώθεις αποκαμωμένη» ενώ τεράστιο ρόλο για την επαναφορά της έπαιξε η ακτιβίστρια και ηθοποιός Jameela Jamil: «Ο τρόπος που μιλά είναι σαν στίχοι, κολλούσαν στο μυαλό μου και με καθησύχαζαν».

Πολιτική αφύπνιση

Το Miss Americana, που θα αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix στις 31 Ιανουαρίου, προκάλεσε standing ovation μετά την προβολή του στη Γιούτα. Η σκηνοθέτης, Λάνα Γουίλσον επαίνεσε την Σουίφτ για την τόλμη της να μιλήσει για ένα τόσο προσωπικό και επώδυνο θέμα, επιμένοντας πως η δημόσια αυτή ομολογία θα επηρεάσει πολλά κορίτσια και γυναίκες για τον τρόπο που βλέπουν το σώμα και τον εαυτό τους.

«Νομίζω πως είναι πραγματικά γενναίο να βλέπεις κάποιον που αποτελεί πρότυπο για τόσα κορίτσια και γυναίκες να αντιμετωπίζει με τέτοια ειλικρίνεια κάτι τέτοιο. Νομίζω πως θα έχει τεράστια επίδραση», λέει η Γουίλσον.

Με πληροφορίες από BBC/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM