Η πρώτη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Χάρι και την Μέγκαν

Η πρώτη ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ για τον Χάρι και την Μέγκαν Facebook Twitter
1

Η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε την πρώτη ανακοίνωση για τον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ μετά την συζήτηση με τον πρίγκιπα Κάρολο, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον ίδιο τον Χάρι, στο Σάντριγχαμ.

«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές διαβουλεύσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του. Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως μία καινούργια οικογένεια. 

»Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρως απασχολούμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή, παραμένοντας άξια μέλη της οικογένειάς μου. Ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν ξεκάθαρο πως δεν θέλουν να βασίζονται σε κρατικά κονδύλια στις καινούργιες ζωές τους. Για αυτό τον λόγο συμφωνήθηκε να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία θα περνούν χρόνο και στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου και υπάρχει ακόμα κάποια δουλειά να γίνει, αλλά ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες». 

Στις συζητήσεις συμμετείχαν η βασίλισσα της Αγγλίας, ο πρίγκιπας Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο αδερφός του πρίγκιπας Χάρι, ενώ η Μέγκαν βρίσκεται ήδη από ημέρες στον Καναδά, έχοντας ήδη κλείσει την πρώτη της φιλανθρωπική συμφωνία με την Disney. Σύμφωνα με τον Guardian, οι τρεις πρίγκιπες αποχώρησαν ξεχωριστά περίπου στις 4:30μ.μ τοπική ώρα, αποφεύγοντας να κάνουν δηλώσεις. 

Νωρίτερα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι είχαν διαψεύσει δημοσίευμα των Times, σύμφωνα με το οποίο ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον,  εξαιτίας εχθρικής στάσης του Ουίλιαμ που, σύμφωνα με την πηγή των Times που δεν κατονόμαζαν, δεν είχε υποδεχθεί θετικά την Αμερικανίδα ηθοποιό στις τάξεις της βασιλικής οικογένειας. 

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο καλοκαίρι, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ είχαν αποχωρήσει από την φιλανθρωπική οργάνωση των Ουίλιαμ και Κέιτ, έχοντας ήδη θέση τις βάσεις για μια δική τους φιλανθρωπική οργάνωση για την οποία έχουν κατοχυρώσει την επωνυμία και τα εμβλήματα των Sussexes. 

Στην ανακοίνωσή τους την περασμένη εβδομάδα, Χάρι και Μέγκαν έλεγαν πως θέλουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι και, όπως διαφαίνεται από την αναφορά της βασίλισσας Ελισάβετ στην σημερινή ανακοίνωση, αργά ή γρήγορα θα σταματήσουν να εισπράττουν χρήματα από τις επιχορηγήσεις της Βασίλισσας. 

Τα εισοδήματά τους

Προς το παρόν, το συντριπτικό μέρος του εισοδήματός τους, τους δίνεται για τα επίσημα καθήκοντα από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, πατέρα του Χάρι. Αν και τα ακριβή ποσά δεν αποκαλύπτονται, οι Times αναφέρουν πως ο Κάρολος προσφέρει περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, σε ετήσια βάση, στους δύο γιους του, Γουίλιαμ και Χάρι.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, υποστηρίζουν ότι μόνο το 5% του κόστους για τις δραστηριότητές τους καλύπτεται από την άλλη ετήσια επιχορήγηση, αυτή της βασίλισσας, που κάθε χρόνο μοιράζεται με τα υπόλοιπα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας ένα ποσό 82 εκατομμυρίων λιρών.

«Αν πάψουν να είναι ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ακολουθήσουν επαγγελματικά εγχειρήματα που το Παλάτι θεωρήσει ακατάλληλα, θα μπορούσαν να χάσουν τους τίτλους ευγενείας», σημειώνουν οι Times υπενθυμίζοντας την περίπτωση της Δούκισσας του Γιορκ, Σάρα, που έχασε τον δικό της τίτλο μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Άντριου.

Η «ανεξάρτητη» περιουσία του Χάρι και της Μέγκαν

 

Το ζευγάρι ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί καθώς έχει μία τεράστια, δική του περιουσία. Μόνο η προσωπική περιουσία του πρίγκιπα Χάρι εκτιμάται στα 30 εκατομμύρια λίρες. Μέσω του γιου τους, Άρτσι, η οικογένεια δικαιούται και ένα τεράστιο ποσό από τα 70 εκατομμύρια λίρες που η βασίλισσα έχει εξασφαλίσει για τα δισέγγονά της ενώ μαζί με τον αδελφό του Γουίλιαμ, ο Χάρι δικαιούται και ακίνητα αξίας 14 εκατομμυρίων λιρών. Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης κληρονομήσει το 75% από την περιουσία της μητέρας τους Νταϊάνα που άφησε και τα πολύτιμα κοσμήματα στους δύο γιους της.

Η 38χρονη Μέγκαν έχει επίσης συγκεντρώσει μία μεγάλη περιουσία από την επιτυχημένη καριέρα της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, με εισοδήματα 333.000 λιρών ετησίως, για κάθε μία από τις εφτά σεζόν της σειρά Suits που συμμετείχε, και μέσα από την οποία έγινε διεθνώς γνωστή. Έχει επίσης βγάλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εμφανίσεις σε ταινίες και διαφημιστικές καμπάνιες κολεξιόν.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Άσχετα με όλα τα κουτσομπολιά και τα οικονομικά θέματα εγώ δεν μπορώ να κατάλαβω πως θα μπορούσε ο Χάρι να μένει δίπλα σε αυτόν που κερατωνε συστηματικά τη μάνα του και αγνοούσε τον ίδιο και τον αδερφό του καθώς και σε αυτή που το λιγότερο οδήγησε στο θάνατο τη Νταϊάνα. Αν είσαι άνθρωπος και όχι γαλαζοαίματος καλύτερα να μένει μακριά από αυτή τη φιδοφωλια. Η Μεγκαν είναι απλά ο εύκολος στόχος.