Ρεκόρ σε δημοπρασία: 3,4 εκατ. για την Mustang του «Bullitt» - Μία από τις πιο θρυλικές καταδιώξεις σε ταινία

Ρεκόρ σε δημοπρασία: 3,4 εκατ. για την Mustang του «Bullitt» - Μία από τις πιο θρυλικές καταδιώξεις σε ταινία Facebook Twitter
3,4 εκατ. για την Mustang που οδηγούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στο Bullitt (Πηγή φωτό: Mecum Auctions)
0

Η Mustang που οδηγούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στο «Bullitt» πουλήθηκε για 3,4 εκατομμύρια δολάρια.


Στο σφυρί βγήκε, σε δημοπρασία στη Φλόριντα, ένα από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για την Ford Mustang που οδηγούσε ο Στιβ ΜακΚουίν στην ταινία «Bullitt», η οποία τελικά πουλήθηκε για 3,4 εκατ. δολάρια.


Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί για Mustang σε δημόσια δημοπρασία. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2,2 εκατ. δολάρια, που είχε δώσει κάποιος για να αγοράσει την Shelby GT500 Super Snake του 1967, πέρυσι. Η τιμή έναρξης ήταν μόλις 3.500 δολάρια, αλλά μέσα σε ένα λεπτό εκτινάχθηκε στα 2 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.


Ο ιδιοκτήτης του αυτοκίνητου Σον Κίερναν είχε ζητήσει αυτή την ασυνήθιστα χαμηλή- για γνωστό αυτοκίνητο- τιμή έναρξης. Ο λόγος- εξήγησε- ήταν ότι και τις δύο προηγούμενες φορές που είχε αλλάξει χέρια η συγκεκριμένη Mustang, αγοράστηκε για 3.500 δολάρια. Αυτό το ποσό είχε δώσει τόσο ο πατέρας του, Ρόμπερτ Κίερναν, όσο και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, Φρανκ Μαράνκα.


Αυτή η Mustang «πρωταγωνίστησε» σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές καταδίωξης του Χόλιγουντ, με τον Στιβ ΜακΚουίν στο τιμόνι, να τρέχει στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, στην ταινία του 1968 «Bullitt».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM