Ο Ρόμπερτ Πάτινσον εξήγησε τις περίεργες μεθόδους υποκριτικής του: «Δεν ξέρω πώς να παίξω»

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον εξήγησε τις περίεργες μεθόδους υποκριτικής του: «Δεν ξέρω πώς να παίξω» Facebook Twitter
0

Μπορεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του Χόλιγουντ αλλά, όπως λέει, ακόμη νιώθει άγχος και ανασφάλεια μπροστά από την κάμερα. 

Σε νέο προφίλ του στον Guardian, ο 33χρονος ηθοποιός μίλησε για την καριέρα του, αποκαλύπτοντας πως ποτέ δεν έχει νιώσει ότι ξέρει τι ακριβώς να κάνει μπροστά στην κάμερα. «Ξέρω μόνο πώς να παίζω τις σκηνές με τρεις τρόπους. Είμαι αγχωμένος σε κάθε ταινία», λέει ο ίδιος. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο σταρ του Twilight είχε μιλήσει στο περιοδικό Esquire για τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποίησε για να μπει στον ρόλο του στην τελευταία ταινία «The Lighthouse», με συμπρωταγωνιστή τον Γουίλεμ Νταφόε. 

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον εξήγησε τις περίεργες μεθόδους υποκριτικής του: «Δεν ξέρω πώς να παίξω» Facebook Twitter

Είτε με το να κάθεται στο πάτωμα γρυλίζοντας, είτε με το να γλείφει λακκούβες με λάσπη για να κάνει εμετό, ο Πάτινσον εξήγησε στον Guardian πως κρύβεται μέθοδος πίσω από όλη αυτή την τρέλα.

«Επειδή βασικά δεν έχω ιδέα πώς να παίξω, ήθελα κάπως να το κάνω αληθινό και ένας από τους τρόπους που πάντα πίστευα πως το κάνει πιο εύκολο είναι με το να ταρακουνήσεις την φυσική σου κατάσταση, πριν το γύρισμα. Καταλήγεις να κάνεις μια σκηνή με εντελώς διαφορετικό συναίσθημα»,λέει ο ηθοποιός.

Στην ταινία «The Lighthouse», ο χαρακτήρας που υποδύεται βυθίζεται σταδιακά στις παραισθήσεις, οπότε, όπως εξηγεί, ήθελε να είναι σε παρόμοια κατάσταση.

«Μου αρέσει να κάνω ό,τι μπορώ για να μην καταλαβαίνω τι γίνεται γύρω μου. Να βρίσκομαι σε σύγχυση, εντελώς αποπροσανατολισμένος. Να νομίζω πως όντως συμβαίνει», λέει ο ηθοποιός. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM