Alexandra Grant: Η σύντροφος του Κιάνου Ριβς εξηγεί γιατί επιμένει στα φυσικά γκρίζα μαλλιά

Alexandra Grant: Η σύντροφος του Κιάνου Ριβς εξηγεί γιατί επιμένει στα φυσικά γκρίζα μαλλιά Facebook Twitter
Η Αλεξάντρα Γκραντ εξήγησε την επιλογή της να μη βάφει τα μαλλιά της, στέλνοντας μήνυμα αποδοχής προς όλες τις γυναίκες - EPA
3

Για την επιλογή της να μη βάφει τα μαλλιά της μίλησε η Αλεξάντρα Γκραντ, η σύντροφος του Κίανου Ριβς που μεταξύ άλλων ξεχωρίζει για το εναλλακτικό, από τα κυρίαρχα πρότυπα του Χόλιγουντ, λουκ της.

Χθες, η 46χρονη πόσταρε στο Instagram ένα screenshot από ρεπορτάζ του του Newsweek με τίτλο: «Ο καρκίνος του μαστού συνδέεται με τη μόνιμη βαφή μαλλιών και τα χημικά ισιωτικά μαλλιών σε έρευνα 50.000 γυναικών».

Alexandra Grant: Η σύντροφος του Κιάνου Ριβς εξηγεί γιατί επιμένει στα φυσικά γκρίζα μαλλιά Facebook Twitter

Η καλλιτέχνης παραδέχεται πως εδώ και δεκαετίες δεν έχει βάψει τα μαλλιά της: «Ουάου. Τα σημερινά νέα... Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί, ιδίως για έγχρωμες γυναίκες. Άφησα τα μαλλιά μου φυσικά από περίπου τα είκοσί μου. Μέχρι τότε τα είχα βάψει με κάθε χρώμα έως ότου σταμάτησα να ανέχομαι την τοξικότητα των χρωμάτων».

Όπως θυμάται η ίδια, «στα 30 μου άφησα τα μαλλιά μου να γίνουν "ξανθά"... Μου αρέσει και στηρίζω κάθε γυναίκα που επιλέγει πώς θέλει να δείχνει σε κάθε ηλικία. Όμως/και αν οι γυναίκες φθείρονται από τα πρότυπα ομορφιάς, τότε ας μιλήσουμε γι'αυτά. Αγάπη σε όλες τις γυναίκες» κατέληξε η ίδια, στέλνοντας μήνυμα αποδοχής για κάθε επιλογή κάθε γυναίκας.

Σημειωτέον, αντί της λέξης women, η Γκραντ χρησιμοποιεί τη λέξη Womxn, έναν εναλλακτικό όρο για γυναίκες μεταξύ των οποίων transgenter.

Για το μήνυμα η Γκραντ επικαλέστηκε την έρευνα του International Journal Of Cancer που μελετά το πώς συνδέονται ο καρκίνος του μαστού με βαφές και ισιωτικές.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Κιάνου Ριβς πυροδότησε (για άλλη μία φορά) παγκόσμιο μιντιακό παροξυσμό καθώς εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί πλάι στην Αλεξάντρα Γκραντ.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια