Η Alicia Keys απάντησε για τα βαμμένα νύχια του 4χρονου γιου της: «Λιγότερες ταμπέλες, περισσότερη έκφραση»

Η Alicia Keys απάντησε για τα βαμμένα νύχια του 4χρονου γιου της: «Λιγότερες ταμπέλες, περισσότερη έκφραση» Facebook Twitter
12

Η Alicia Keys ένιωσε να εξοργίζεται από όσα θεωρεί πως περνάει ο 4χρονος γιος της, που πρόσφατα ένιωσε άσχημα επειδή ζήτησε να του φτιάξουν νύχια «σαν το ουράνιο τόξο».

Η τραγουδίστρια πήγε πρόσφατα μαζί με τον γιο της να κάνει μανικιούρ και εκεί η επιθυμία του μικρού Genesis και η μετέπειτα αντίδρασή του την οδήγησε σε ένα συμπέρασμα, που την στενοχώρησε πολύ. 

«Καθόταν στην καρέκλα και λέει, "θέλω ένα ουράνιο τόξο". Οπότε λέμε στην κυρία εκεί πως θέλει πολλά χρώματα στα νύχια του. Εκείνη φέρνει όλα αυτά τα χρώματα και βάφει κάθε νύχι με διαφορετικό. Και αφού τα τελείωσε, [ο Genesis] με κοιτάζει και μου λέει, "Μανούλα, δεν το θέλω αυτό πάνω στα νύχια μου"», είπε η τραγουδίστρια σε βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram.

Η Alicia Keys λέει πως τον ρώτησε τότε γιατί και πως ο γιος της τής απάντησε πως «δεν θα αρέσουν στον κόσμο». «Το πιστεύεις; 4 ετών, είναι 4 ετών!», συνέχισε η τραγουδίστρια, εξηγώντας πως επέλεξε να καθησυχάσει τον Genesis, επαινώντας τον για την δημιουργικότητά του. «Να επιμείνεις, το επέλεξες, σου άρεσε, το έκανες», ήταν τα λόγια της.  

Η τραγουδίστρια είπε επίσης πως στη συνέχεια εξήγησε στον γιο της πως «πολλοί άντρες βάφουν τα νύχια τους», κάτι που τον έκανε να νιώσει καλύτερα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Family time is the BEST time 🤗🤗🤗

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Keys (@aliciakeys) στις


Η εμπειρία της, όπως εξηγεί, την έκανε να συλλογιστεί τον τρόπο που κρίνουμε ο ένας τον άλλον. «Όπως το βλέπω, υπάρχουν αρσενικές και θηλυκές δυνάμεις μέσα σε όλους μας, τελεία. Με ανησυχεί που δεν μπορούμε απλώς να εξερευνήσουμε αυτές τις διαφορετικές πλευρές μας, αυτές τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. Ακόμη κι εγώ μερικές φορές εκφράζω την αρσενική μου ενέργεια. Και πάντα, αν συμβεί, υπάρχουν επικριτικά σχόλια και στερεότυπα και τόση αρνητική ενέργεια», πρόσθεσε η ίδια.

Η Alicia Keys έκλεισε το μήνυμά της λέγοντας πως την εξοργίζει που δεν μπορούμε να εκφράσουμε απλώς τις διαφορετικές ενέργειες μέσα μας. «Θα έπρεπε να μπορούμε να εξερευνούμε και να εκφράζουμε τις αρσενικές και θηλυκές μας ενέργειες με όποιον τρόπο θέλουμε», κατέληξε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Been thinking about how over labeled and over judged we all are... can u feel me??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alicia Keys (@aliciakeys) στις

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Μωρέ, άσχετα με το φύλο, γιατί ένα 4χρονο να έχει βαμμένα νύχια; Δεν ξέρω κιόλας, υπάρχει και η κοινωνική πίεση (μαμά, η Ελενίτσα όμως έχει βαμμένα νύχια), αλλά ειλικρινά δεν μου αρέσει το θέαμα κι έχω τσακωθεί με το δικό μου 5χρονο ουκ ολίγες φορές!
Εντάξει με τα νύχια και συμφωνώ αλλά τα έχουμε ξαναπεί αυτά πολλές φορές και κάπου το κουράσαμε. Το τετράχρονο αγοράκι φοράει t-shirt με logo Gucci. Κι αυτό μόνο του το ζήτησε; Είπε θέλω Gucci και η μαμά απάντησε ότι είναι ΟΚ να φοράει μπλουζάκι που στοιχίζει 180 $ στην ηλικία των τεσσάρων; Aυτό πάλι τί δυνατό μήνυμα δίνει στους φανς;
Το αστείο είναι ότι αυτό που υποτίθεται ότι είναι θηλυκό "από την φύση" πχ. τα βαμμένα νύχια είναι απλά κοινωνικό κατασκεύασμα και η απόδειξη είναι ότι μπορεί σε άλλο τόπο ή χρόνο οι γυναίκες να μην έβαφαν τα νύχια τους. Άλλο παράδειγμα: οι άντρες στην Ελλάδα πριν από μόλις διακόσια χρόνια φορούσαν φουστανέλα. Η φούστα λοιπόν τι είναι: αρσενικό ή θηλυκό ένδυμα; Τι έχεις να πεις;
Φωτεινή, μην λες άσχετα.Υπάρχει αρρεν και θήλυ. Σε κάθε κοινωνία εκφράζονται με συγκεκριμένα γνωρίσματα. Όταν παίρνεις τα κοινωνικά γνωρίσματα του άρρενος και τα φοράς στο θήλυ ή τούμπα κανεις gender reassignment.Έτσι το 1821 ή φουστανέλα ήταν σερνικό γνώρισμα ενώ σήμερα δεν είναι. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις;
Απάντηση στο: Γράφων12.11.2019 | 01:42 Και αν σήμερα ζούμε σε μία μεταβατική φάση της κοινωνίας, όπου σιγά - σιγά και τα βαμμένα νύχια θα είναι κοινωνικό γνώρισμα και του άρρενος;
Μια γνωστή μάρκα σερβιέτας (μην κάνω και διαφήμιση) δήλωσε πως θα αφαιρέσει το σύμβολο της Αφροδίτης επειδή δε θέλει το προϊόν της να απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Ποια άλλα φύλα έχουν περίοδο; Μην τα ισοπεδώνουμε όλα Φωτεινή. Κατάντησε γελοίο πια όλο αυτό το πανηγύρι.
Απάντηση σε: Αριάνα Γράνδε16.11.2019 | 01:50 Πρώτον, μην συγκρίνεις την περίοδο με τα βαμμένα νύχια. Δεύτερον, αν δεις με πόσες ανόητες προκαταλήψεις καταπιέζονται και τα δύο φύλα, τότε ναι, πάρα πολλές από τις επικρατούσες κοινωνικές απόψεις πρέπει να ισοπεδωθούν.
Αν δε μπορείς να δεις πως κάποια πράγματα, όπως η περίοδος, δεν είναι σε καμία περίπτωση κοινωνική άποψη αλλά βιολογική λειτουργία των γυναικών, τότε πραγματικά δεν έχει νόημα καμία συζήτηση μαζί σου. Είναι κρίμα που άτομα όπως εσύ δε βλέπετε πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση.
Ε καλά, δε νομίζω πως ένα παιδάκι 4 ετών, που πολύ φυσιολογικά του αρέσουν τα έντονα χρώματα και αντιγράφει αυτά που κάνει η μητέρα του, σημαίνουν κάτι για τη σεξουαλικότητά του. Αμάν με τις hollywood mothers που για λίγα likes πέφτουν σε τόσο χαμηλό επίπεδο για να κερδίσουν followers και να ξαναβγούν στην επιφάνεια.
Πιστεύω ότι αυτό που, σωστά, ήθελε να πει η Alicia Keys είναι ότι αν κάποιος δει ένα αγοράκι με βαμμένα νύχια μπορεί να το κοροϊδέψει λέγοντας τού: " Είσαι γκέι;". Και αυτό είναι κακό πρώτον γιατί, όπως λες κι εσύ, μάλλον δεν έχει να κάνει κάτι τέτοιο με την σεξουαλικότητα του παιδιού και δεύτερον και κυριότερο γιατί δεν είναι κακό το να είσαι γκέι.