H μητέρα της Lady Gaga μιλά για την ψυχική υγεία της σταρ και τη μάχη που έδωσε

H μητέρα της Lady Gaga μιλά για την ψυχική υγεία της σταρ και τη μάχη που έδωσε Facebook Twitter
EPA
0

Η Cynthia Germanotta, μητέρα της Lady Gaga, πρόσφατα αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε η κόρη της κατά τη διάρκεια του σχολείου.


Σε συνέντευξή της στο δίκτυο CBS την Τετάρτη, η μητέρα της σταρ μίλησε για το πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα και την μάχη που έδωσε για την ψυχική υγεία της κόρης της. «Η Στέφανι ήταν μοναδική και δεν ήταν πάντα αποδεκτή από τους συνομήλικους της» είπε και πρόσθεσε «Ταπεινώθηκε, απομονώθηκε, χλευάστηκε. Όταν είσαι νεαρή αυτά τα πράγματα σε επηρεάζουν πάρα πολύ».

«Ήταν στο γυμνάσιο όταν συνέβη η αλλαγή – από εκεί που ήταν ένα πολύ χαρούμενο και φιλόδοξο κορίτσι, ξεκίνησε να αμφισβητεί την προσωπική της αξία, τον εαυτό της και ακριβώς εκεί συνέβη η στροφή» είπε.


Η μητέρα της Lady Gaga παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πώς να χειριστεί τα προβλήματα ψυχικής υγείας της κόρης της. «Πιστεύω ότι δεν αντιμετωπίζουμε την ψυχική υγεία με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε με τη σωματική υγεία» σημείωσε και πρόσθεσε «έτσι, σίγουρα, όταν συνέβη στο ίδιο μας το σπίτι, δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω».

«Στα δικά μου χρόνια, όταν μεγάλωνα, οι καιροί ήταν διαφορετικοί», εξήγησε η Germanotta. Παρότι δεν ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει η μητέρα της σταρ γρήγορα αναγνώρισε ότι η ψυχική υγεία της κόρης της είχε επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια. «Εκείνο που δεν είχα συνειδητοποιήσει ήταν η βαθιά επίπτωση που μπορούσε να έχει» λέει.


«Βασικά γυρίζει την προσοχή όλων των πραγμάτων σε αυτό το άτομο με τις οικογένειες μπαίνουν σε συγκρουσιακές καταστάσεις, δεν το συνειδητοποιούν πραγματικά, που έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τρομερού άγχους». 


«Μπορεί επίσης να δημιουργήσει συναισθήματα, για εμένα προσωπικά δηλαδή, ενοχής και παράδοσης των όπλων, μην ξέροντας πώς να βοηθήσω την κόρη μου» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που πραγματικά έμαθα είναι πως καμία οικογένεια δεν είναι απρόσβλητη από αυτό και ότι πρέπει όλοι πραγματικά να μάθουμε που πρέπει να πάμε ή σε ποιον πρέπει να στραφούμε αν κάτι τέτοιο συμβεί στην οικογένειά μας».


Η Germanotta ενθάρρυνε τους γονείς να «ακούν πραγματικά» τα παιδιά τους όταν μιλούν για τα συναισθήματά τους.
«Εκείνο που έμαθα από την κόρη μου ήταν να ακούω και να αξιολογώ τα συναισθήματά της. Νομίζω ως γονείς το φυσικό μας ένστικτο είναι να μπαίνουμε σε λειτουργία "επίλυσης προβλημάτων" όταν στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν από εμάς είναι απλά να τα πάρουμε σοβαρά και να καταλάβουμε αυτό που λένε».

Απευθυνόμενη στους γονείς η μητέρα της Lady Gaga τους παροτρύνει να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς. «Μιλήστε για τις μάχες που δίνεται και που αντιμετωπίσατε ώστε να δημιουργήσετε υγιή μοντέλα συζήτησης και θετικές συμπεριφορές. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να τους μιλάτε και είναι ΟΚ να μην είναι καλά και να ξεκινήσετε να συζητάτε μαζί τους».


Η Lady Gaga έχει μιλήσει για τις μάχες που έχει δώσει για την ψυχική της υγεία στο ντοκιμαντέρ «Gaga: Five Foot Two» που προβάλλεται στο Netflix

Με πληροφορίες από Foxnews

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM