Τέσσερις διάσημοι δέχθηκαν να πάνε στη Σ. Αραβία για διαφήμιση στη βιομηχανία ψυχαγωγίας του βασιλείου - Ποιοι είπαν όχι

Τέσσερις διάσημοι δέχθηκαν να πάνε στη Σ. Αραβία για διαφήμιση στη βιομηχανία ψυχαγωγίας του βασιλείου - Ποιοι είπαν όχι Facebook Twitter
3

Αστέρες του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ βρέθηκαν στη Σαουδική Αραβία σε συνέδριο για την προώθηση της βιομηχανίας ψυχαγωγίας του βασιλείου, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Jackie Chan, ο Jean-Claude van Damme, ο Jason Momoa μαζί με τον Shah Rukh Khan, που είναι γνωστός στην Ινδία ως βασιλιάς τoυ Bollywood, ήταν οι τέσσερις διάσημοι προσκεκλημένοι της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ηθοποιοί πόζαραν μαζί για φωτογραφίες μέσα στο Ritz Carlton, το οποίο φιλοξενεί το διήμερο Joy Forum. Οι αμοιβές τους δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η είδηση προκαλεί αίσθηση διεθνώς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχικές πρώτες επιλογές των διοργανωτών ήταν οι Will Smith και Russell Crowe οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν. Εκπρόσωποι των τεσσάρων ηθοποιών δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια από δημοσιογράφους, αναφέρει η Telegraph.

Εν τω μεταξύ, πολλές προσωπικότητες του Χόλιγουντ και της μουσικής βιομηχανίας έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για τη συμμετοχή τους σε events στη χώρα. Ο ηθοποιός Gerard Butler ακύρωσε το περασμένο έτος το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία για να προωθήσει την ταινία Hunter Killer, με αφορμή για την ακύρωση να είναι η δολοφονία Κασόγκι.

Τον Νοέμβριο το κινηματογραφικό στούντιο Legendary Entertainment, το οποίο βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως το Jurassic World και το Interstaller, αναγκάστηκε να αρνηθεί ότι σκέπτεται να δεχτεί 700 εκατομμύρια δολάρια επένδυσης από το δημόσιο ταμείο κεφαλαίων της Σαουδικής Αραβίας PIF.  Επιπλέον, μια σειρά από στελέχη ψυχαγωγίας, έφυγαν από τη διάσκεψη κορυφαίων επενδυτών της Σαουδικής Αραβίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο διεθνής σάλος για τη δολοφονία Κασόγκι δεν εμπόδισε τους Σαουδάραβες να προωθήσουν τα σχέδιά τους να παρουσιάσουν το βασίλειο ως ελκυστικό προορισμό ταινιών. Ο Amr bin Ahmad Banaja, Διευθύνων Σύμβουλος του Joy Forum, δήλωσε ότι η χώρα «προχωράει με τις προσπάθειές της να οικοδομήσει μια ανταγωνιστική βιομηχανία ψυχαγωγίας, συγκεντρώνοντας ταλέντα για να δημιουργήσει ένα πρώτης τάξεως περιφερειακό κέντρο ψυχαγωγίας». «Οι άνθρωποι ταξιδεύουν και ξοδεύουν χρήματα εκτός της Σαουδικής Αραβίας για διασκέδαση. Θέλουμε να τους κάνουμε να γυρίσουν στη Σαουδική Αραβία και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα επόμενα χρόνια στη Σαουδική Αραβία σκοπεύει να κάνει μεγάλες επενδύσεις σε κινηματογράφους, θέατρα και πάρκα ψυχαγωγίας.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM