Γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση σε μαθήματα υποκριτικής

Γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση σε μαθήματα υποκριτικής Facebook Twitter
2

Ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο είναι πρωταγωνιστής μιας νέας δίκης καθώς κατηγορείται πως η σχολή του εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal ισχυρίζονται ότι η σχολή υποκριτικής του Φράνκο, επέτρεψε σε αυτόν και στους άνδρες συνεργάτες την ευκαιρία να προσφέρουν ενδεχόμενους ρόλους μέσω ακατάλληλης συμπεριφοράς, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο σταρ ο οποίος διδάσκει σε μια σχολή που ονομάζεται Studio 4, με υποκαταστήματα στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, φέρεται σύμφωνα με την μήνυση να κατηγορείται μαζί με τον συνεργάτη Vince Jolivette. Οι δύο γυναίκες είχαν γραφτεί σε μάθημα στο Λος Άντζελες με μηνιαία δίδακτρα 300 δολάρια. Υπήρχαν επίσης masterclasses, με μια τάξη ειδικά για ερωτικές σκηνές. Η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι φοιτητές έπρεπε να κάνουν οντισιόν για την τάξη, με ερωτικές σκηνές οι οποίες καταγράφονταν σε βίντεο για να τα δει ο Φράνκο. Επίσης, οι μαθητές καλούνταν να υπογράψουν πως παραχωρούν τα δικαιώματα χρήσης για το υλικό.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο Φράνκο και οι συνεργάτες του είχαν ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες με πρόφαση την εξουσία τους ως καθηγητές. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των ακροάσεων, «συχνά νεαρές γυναίκες υποχρεώνονταν σε προσομοιώσεις σεξουαλικών πράξεων που υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας», λένε οι δύο φοιτήτριες.

Η μία από τις δύο γυναίκες ισχυρίστηκε ότι δεν της επιτράπηκε να συμμετάσχει στην τάξη των σεξουαλικών σκηνών όταν εξέφρασε την ανησυχία της μετά την ακρόαση, ενώ η άλλη υποστήριξε ότι η συμμετοχή της, την έκανε να κερδίσει ρόλο σε μια από τις ταινίες του Φράνκο η οποία περιλαμβάνει πολλές ερωτικές σκηνές και ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει.

Το 2018, ο Φράνκο κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακομεταχείριση από πέντε γυναίκες. Η τωρινή αγωγή ζητά αποζημίωση και επιστροφή οποιωνδήποτε ηχογραφήσεων και βίντεο. Οι δύο γυναίκες λένε ότι ελπίζουν ότι με την αγωγή τους θα κάνουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν. Οι εκπρόσωποι του Φράνκο δεν έχουν σχολιάσει ακόμη.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM
Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θα την πω την κακία μου πρωί πρωί...Η μία έχει ενδοιασμούς και δεν την αφήνουν να παρακολουθήσει την τάξη. ΟΚ ίσως είναι ύποπτο, σου λέει αυτή θα μας δημιουργήσει πρόβλημα.Η άλλη που πήγε στην τάξη και πήρε και ρόλο τι ζόρι τραβάει;Δηλαδή για να επιλεγεί κάποιος ηθοποιός για ερωτική ή άλλη σκηνή, δεν θα έπρεπε να δουν οι συντελεστές εάν μπορεί να ανταπεξέλθει; Εάν χρειάζεσαι στο έργο σου γυναίκα τύπου Belucci, θα προσλάβεις Kidman;Πού να μην τους εξηγούσαν και τι παίζει με τη συγκεκριμένη τάξη δηλαδή...Για να μην σχολιάσω το 'υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας' που λένε οι φοιτήτριες...
Ο Φρανκο ειχε "σχολειο" και καλα ηθοποιιας στο οποιο αναγκαζε τις μαθητριες να κανουν συνεχως προβες ερωτικων σκηνων και τις ανταλλαζε με φιλαρακια του ηθοποιους κλπ. Οταν εσκασε το #metoo κι αφου πολυ πιο πριν ειχε φαει σφαλιαρες, το'κλεισε κι απο τοτε το παιζει μαγκας. Ψαξτο πρωτα, πριν πεις την πεις την ..κια σου