Το τηλεοπτικό «bullying» στον πρίγκιπα Τζορτζ για το μπαλέτο προκαλεί οργή εναντίον παρουσιάστριας

Το τηλεοπτικό «bullying» στον πρίγκιπα Τζορτζ για το μπαλέτο προκαλεί οργή εναντίον παρουσιάστριας Facebook Twitter
5

Η παρουσιάστρια του Good Morning America, Lara Spencer, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και κατηγορήθηκε για bullying καθώς χλεύασε τον πρίγκιπα Τζορτζ και την αγάπη του για το μπαλέτο.

Η παρουσιάστρια ζήτησε συγγνώμη μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε στα social media, αλλά και πάλι κάποιοι λένε πως αυτό πρέπει να γίνει από τον αέρα της εκπομπής.

«Η βαθύτατη συγνώμη μου για ένα απαράδεκτο σχόλιο που έκανα κατά τη διάρκεια ειδήσεων την Πέμπτη», έγραψε. «Από το μπαλέτο, το οποίο έκανα εγώ ως παιδί, μέχρι οτιδήποτε στη ζωή θέλετε να εξερευνήσετε, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν το πάθος του», ανέφερε η Spencer.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

My sincere apologies for an insensitive comment I made in pop news yesterday. From ballet to anything one wants to explore in life, I say GO FOR IT. I fully believe we should all be free to pursue our passions. Go climb your mountain-and love every minute of it.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lara Spencer (@lara.spencer) στις

H παρουσιάστρια σχολίασε με χλευασμό το ποιες δραστηριότητες απολαμβάνει στο σχολείο ο πρίγκιπας Τζορτζ και όταν έφτασε στο μπαλέτο ήταν ιδιαίτερα καυστική, με αποτέλεσμα να προκαλέσει γέλια στο στούντιο.

 

To σχόλιο της παρουσιάστριας έγινε γρήγορα αντιληπτό από χρήστες των social media που την κατηγόρησαν για στερεοτυπικές αντιλήψεις και bullying απέναντι σε μια δραστηριότητα ενός μικρού παιδιού. Ωστόσο αρκετοί ήταν αυτοί που στάθηκαν όχι στο ποιος σχολιάστηκε, αλλά στο μπαλέτο. Την δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν χορευτές του μπαλέτου, αλλά και διασημότητες όπως οι Rosie O'Donnell, George Takei, Derek Hough, Debbie Allen.

Με τα χάσταγκ "boys dance too" και "ballet is for everyone" αρκετοί κάλεσαν την παρουσιάστρια να ζητήσει συγγνώμη από όλη την χορευτική κοινότητα καθώς βρήκαν το σχόλιό της προσβλητικό. Θέση πήρε και η Shoshana Bean, ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ, η οποία είπε πως το ύφος της ειρωνείας ήταν απαράδεκτο ενώ με σχόλιο της στο Twitter η ηθοποιός ζητά να διατυπωθεί συγγνώμη μέσα από την εκπομπή.

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
το είπε ... θρησκευτικές σπουδές !! (religious studies) .... δυστυχώς η εμμονή της θρησκείας και η χριστιανική πλύση εγκεφάλου είναι βαθιά ενσωματωμένη στο DNA των Αμερικανών και γι 'αυτό το έθνος τους έχει μετατραπεί σε σκατά. Αυτό εξηγεί και το σχόλιο του μπαλέτου
Αυτές οι συυγνώμες του κ...λου με εκνευρίζουν αφόρητα. Πρώτα λες κάτι για το μπαλέτο. Σε κράζουν.... Οκ ζήτα συγγνώμη... πες απλά ότι δεν έπρεπε να το πω αυτό, ήταν απρεπές και ζητώ συγγνώμη.Γιατί όμως συνεχίζεις και λες μπούρδες το στυλ "I say go for it. I FULLY BELIEVE we should all be free to pursue..." κλπ κλπ;... Αφού "you fully believe" γιατί τα είπες τότε; Μπούρδες, ψεύτικες και αναξιοπρεπείς συγγνώμες που βλέπουμε συνέχεια, δυστυχώς
Ενας από τους μεγαλύτερους "Μπαλαρίνους" τοu κόσμου ήταν απίστευτος womanizer,και πανω στη σκηνή τέλειος χορευτής και αρσενικό με τα όλα του!Ετσι για να μην ξεχνιώμαστε Ladies and Gentlemen,enough με τα στερεότυπα.Mikhail Baryshnikov!https://www.youtube.com/watch?v=rUnO9-pPz0E
Καταλαβαίνω ότι το σχόλιό σου έγινε με καλή πρόθεση και θες να δείξεις ότι δε σημαίνει κάτι το φύλο με την εκάστοτε ασχολία. Αλλά ενώ θες να κατακρίνεις ένα σεξιστικό σχόλιο, απαντάς επίσης σεξιστικά. "Αρσενικό με τα όλα του";! Δηλ. θεωρείς ότι για οποιοδήποτε άντρα που ασχολείται με κάτι που έχουμε διαστρεβλωμένα και λανθασμένα συνηθίσει να το "καταλογίζουμε" μόνο σε γυναίκες... αλλάζει κάτι για το φύλο του;! Το "αρσενικό" φύλο δε θα άλλαζε, κι επίσης και οι gay άντρες είναι "αρσενικοί", το ίδιο ισχύει.