Η ανάρτηση του Ντι Κάπριο στο Instagram για τα πλαστικά σκουπίδια στην Άνδρο

Η ανάρτηση του Ντι Κάπριο στο Instagram για τα πλαστικά σκουπίδια στην Άνδρο Facebook Twitter
4

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έχει προσηλωθεί όχι μόνο στην κινηματογραφική του καριέρα αλλά και στη διάσωση του πλανήτη από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες. 

Το 1998, ο αστέρας του Χόλιγουντ, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Leonardo DiCaprio Foundation με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την προστασία της βιοποικιλότητας και την ανάπτυξη «πράσινων» μορφών ενέργειας. Ο 44χρονος Αμερικανός επισκέπτεται αυτή την περίοδο την Ελλάδα και πριν από λίγες ώρες ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο με πλαστικά σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου.  

«Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα», έγραψε στη λεζάντα ο Ντι Κάπριο. «Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά σκουπιδιών. Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα μικροπλαστικά έχουν μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και ακόμα και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από ψάρια που στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής», κατέληξε.

Τα προβλήματα για το νησί γιγαντώθηκαν το 2011, όταν η παράνομη χωματερή της Άνδρου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας και κατέληξε στη θάλασσα. Οχτώ χρόνια μετά, ο βυθός παραμένει γεμάτος από πλαστικά απορρίμματα. Ο Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος οικολογικά και αρκετά ρεπορτάζ τον θέλουν να ακολουθεί πλέον, σχεδόν αυστηρά χορτοφαγική διατροφή. Ο λογαριασμός του στο Instragram «μονοπωλείται» από αναρτήσεις για πρωτοβουλίες με στόχο τη διάσωση του περιβάλλοντος και είναι δύσκολο πια να βρει κανείς, μια «κοσμική» φωτογραφία ανάμεσα σε στιγμιότυπα με ζώα υπό εξαφάνιση. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Regram #RG @ajplus: "It's toxic to us.⁣" ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απολαμβάνει τις τελευταίες ημέρες τις διακοπές του, στο νησί της Πάρου. Όπως μετέδωσε το τοπικό parianostypos.gr, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, έφτασε στο νησί με σκάφος που αγκυροβόλησε στη μαρίνα της Παροικίας και πριν λίγες ημέρες δείπνησε σε γνωστό εστιατόριο της Νάουσας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Spotted! @leonardodicaprio at Paros island! 🌴🇬🇷 #summer2019 #august #greekislands #paros #summervacay #leornandodicaprio #ndphoto #ndphotography

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beautiful People PR (@beautifulpeoplepr) στις

Γεννημένος στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ο Ντι Κάπριο ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις πριν συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως οι Santa Barbara και το Growing Pains, στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε με την κωμωδία τρόμου Critters 3 το 1991 ενώ ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος ήρθε στο Romeo & Juliet το 1996. Λίγο αργότερα απέκτησε παγκόσμια φήμη την ταινία «Τιτανικός» και έκτοτε έχει πρωταγωνιστήσει σε αναρίθμητα φιλμ. Στις 22 Αυγούστου, θα αρχίσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες και η τελευταία του ταινία «Κάποτε στο Χόλιγουντ», με τον Μπραντ Πιτ, σε σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο. 

Πολιτισμός
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οσο κι αν μπορεί να πει κανείς πολλά για τις "ευαισθησίες" των διάφορων διασημοτήτων και τον συχνότατα υποκριτικό "ακτιβισμό" τους, καλύτερο θα ήταν να επικεντρωθούμε στην ουσία: στο ότι όντως οι ελληνικές θάλασσας γεμίζουν σκουπίδια, όντως η ελληνική τουριστική βιομηχανία στηρίζεται σε παράνομες χωματερές που αποτελούν ωρολογιακές βόμβες (παλιότερα τις έκαιγαν τον χειμώνα, γεμίζοντας με διοξίνη τον αέρα και το έδαφος), όντως δεν υπάρχουν υποδομές για την αποκομιδή, ανακύκλωση και διαχείριση των απορριμμάτων, όντως οι Έλληνες πετάνε τα σκουπίδια τους όπου τους καπνίσει...
Καλε μας Λεο, οικολογος με προσωπικο τζετ και σχεδον καθημερινες πτησεις για διακοπουλες δεν γινεται. Δασκαλε που διδασκες, πουλα το τζετ σου, παρε κανα ποδηλατο κ τοτε να σε πιστεψω ο,τι νοιαζεσαι...