Πέθανε o Rutger Hauer, πρωταγωνιστής του Blade Runner

2

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών o Ολλανδός ηθοποιός Rutger Hauer. Ο Ηauer έγινε παγκοσμίως γνωστός για την εντυπωσιακή ερμηνεία του στο πρωτοποριακό φιλμ «Blade Runner».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Hauer πέθανε στις 19 Ιουλίου στο σπίτι το έπειτα από σύντομη ασθένεια, ενώ κηδεύτηκε σήμερα.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1969 στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Floris». Το 1982, όμως, η απογειώθηκε όταν έπαιξε, στο πλευρό του Χάρισον Φορντ, στο «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πέθανε o Rutger Hauer, πρωταγωνιστής του Blade Runner Facebook Twitter
Σε προχωρημένη ηλικία

Ο Hauer ήταν επίσης γνωστός για τους ρόλους του ως βαμπίρ σε ταινίες τρόμου ενώ πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Van Helsing στο Dracula 3D, και ως βρικόλακας στο Salem's lot, μια μίνι σειρά, βασισμένη σε νουβέλα του Stephen King.

Άλλες σημαντικές ερμηνείες του ήταν σε ταινίες όπως Flesh+Blood, Blind Fury, The Hitcher, Escape from Sobibor (κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για β ανδρικό ρόλο), Nighthawks, Wedlock, Sin City, Confessions of a Dangerous Mind, Ladyhawke, The Osterman Weekend, The Blood of Heroes, Batman Begins, Hobo with a Shotgun, και The Rite.

Στη μακρά καριέρα του έπαιξε σε περισσότερες από 100 ολλανδικές και διεθνείς ταινίες. Το 1988 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του στην τηλεοπτική σειρά «Απόδραση από το Σόμπιμπορ¬.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα πιτσιρικάς τη σκηνή αυτή και έμεινα να κοιτάω την οθόνη μαγεμένος...Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς (και καλύτερους) μονόλογους στο σινεμά. Το νόημα της ύπαρξης, η αξία της ζωής, η αιώνια αναζήτηση του Δημιουργού από το δημιούργημα. Η ειρωνεία της ύπαρξης... Αγώνας. Πόνος. Κατάκτηση. Και η αποδοχή του τέλους. Όλα όσα καταφέρεις, όλα όσα ζήσεις, όλα θα χαθούν κάποια στιγμή "σαν δάκρυα στην βροχή".