Στέλλα Μακάρτνεϊ: Μην πλένετε τα ρούχα σας εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο

Στέλλα Μακάρτνεϊ: Μην πλένετε τα ρούχα σας εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο Facebook Twitter
0

Η Στέλλα Μακάρτνεϊ αποκάλυψε πως ο κόσμος έχει την τάση να μην φορά δέρμα κοντά της και συμβούλεψε τις γυναίκες να πλένουν τα σουτιέν τους όσο λιγότερο μπορούν.

Η 47χρονη σχεδιάστρια και ακτιβίστρια για το περιβάλλον, που ποτέ δεν συμπεριέλαβε δέρμα ή αληθινή γούνα στις συλλογές της, εξήγησε πως ο γενικός της κανόνας είναι «να μην καθαρίζει τίποτα εκτός και αν είναι αναγκαίο».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Join me today in celebrating ten years of #MeatFreeMonday! This important awareness campaign brings us all together to refrain from eating meat and dairy for just one day a week. It's easy to do, and together we can make great change, which is so needed xx ⁣ ⁣ #MFMCountMeIn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την μόλυνση του περιβάλλοντος, η κόρη του Σερ Πολ Μακάρτνεϊ δήλωσε «υπέρ της υγιεινής», αλλά παραδέχθηκε πως δεν της αρέσει ιδιαίτερα το στεγνό καθάρισμα «ή οποιοδήποτε καθάρισμα».

Σύμφωνα με την ίδια, στο στεγνό καθάρισμα χρησιμοποιούνται χημικά που μπορεί να βλάψουν και το περιβάλλον και τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή μαζί τους. «Ο κανόνας σε ένα κοστούμι κατά παραγγελία είναι πως δεν τον καθαρίζεις. Δεν το αγγίζεις. Αφήνεις την βρωμιά να στεγνώσει και μετά την βουρτσίζεις να φύγει. Βασικά στην ζωή ισχύει ο κανόνας του να μην καθαρίζεις τίποτα αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο να το κάνεις. Δεν θα άλλαζα το σουτιέν μου καθημερινά, βάζοντάς το μετά στο πλυντήριο απλώς επειδή φορέθηκε», είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Guardian.

Μιλώντας για τα υλικά που προτιμάει, η Στέλλα Μακάρτνεϊ είπε πως γενικά ο κόσμος δεν φέρνει δέρμα κοντά της, αλλά παραδέχθηκε πως θα ήτα δύσκολο να συναγωνιστεί τους άλλους οίκους μόδας με μικρότερο εύρος επιλογών σχετικά με τις πρώτες ύλες. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Last night in Milan we unveiled our Women's Spring '20 and Men's Spring Summer '20 collections at a garden party hosted by Stella, and the spirit of change was in the air. We are the weather! ☀⁣ ⁣ Photography by @GabrielStokes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The world is in our hands ? A message for the future from our new Autumn '19 editorial. Learn more on #StellasWorld. ⁣ ⁣ #StellaAutumn19 #StellaMcCartney

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stella McCartney (@stellamccartney) στις

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM