Η Gigi Hadid πάει κόντρα στο Instagram και τους παπαράτσι

Η Gigi Hadid πάει κόντρα στο Instagram και τους παπαράτσι Facebook Twitter
0

Η Gigi Hadid βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μήνυση για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων επειδή ανέβασε μια φωτογραφία της, τραβηγμένη από παπαράτσι, στον λογαριασμό της στο Instagram χωρίς να πάρει την άδεια του φωτορεπόρτερ.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του 24χρονου σούπερ-μόντελ υποστηρίζουν πως η Hadid είχε κάθε δικαίωμα να αναρτήσει τη φωτογραφία στο Instagram αφού συνεισέφερε στο στιγμιότυπο με το να ποζάρει και να χαμογελάσει για τον φακό. Όπως σχολιάζει το Business Insider, το επιχείρημα της λεγόμενης «εύλογης/δικαιολογημένης χρήσης» απειλεί τώρα να επηρεάζει τους προβλεπόμενους κανονισμούς και τη νομιμότητα χρήσης τέτοιων στιγμιοτύπων από σελέμπριτις αλλά και fan club στο Διαδίκτυο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid) στις


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid) στις

Το διεθνούς φήμης μοντέλο επιμένει πως δεν ήταν απαραίτητο να αποζημιώσει το πρακτορείο ή τον φωτογράφο, εφόσον χαμογέλασε και του επέτρεψε να την τραβήξει φωτογραφία αλλά το πρακτορείο για το οποίο δουλεύει ο συγκεκριμένος φωτορεπόρτερ έχει ήδη υποβάλει μήνυση από τον Ιανουάριο για το στιγμιότυπο που η Hadid μοιράστηκε χωρίς άδεια ή συμφωνία με τους 48,4 εκατομμύρια θαυμαστές της. 

Όμως η πλευρά της Hadid διατείνεται ότι η 24χρονη συνέβαλε εξίσου στην λήψη του στιγμιότυπου αφού, πέρα από την πόζα, διάλεξε τα ρούχα που φορούσε τη στιγμή της φωτογραφίας και δεν ανέβασε ολόκληρη τη φωτογραφία αλλά μόνο το σημείο στο οποίο φαίνεται η ίδια. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι δικηγόροι της, δεν χρειαζόταν άδεια για να την μοιραστεί στα social media. 

Μετά τη μήνυση πάντως και παρά τους ισχυρισμούς, η φωτογραφία κατέβηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τον λογαριασμό της Hadid στο Instagram. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στιγμιότυπο είχε «συλλάβει» τo μοντέλο να περπατά με ένα κλασικό τζιν σύνολο σε δρόμο της Νέας Υόρκης.

Στην αγορά των media, μια καλή φωτογραφία κάποιου διάσημου μπορεί να αποφέρει ακόμα και χιλιάδες δολάρια για την χρήση της αλλά το επιχείρημα της Hadid ενδέχεται να αλλάξει τους σχετικούς περιορισμούς για την χρήση των φωτογραφιών τόσο από τους ίδιους τους σελέμπριτι όσο και από τα fan club. 

Η Gigi Hadid πάει κόντρα στο Instagram και τους παπαράτσι Facebook Twitter
Η Gigi Hadid πάει κόντρα στο Instagram και τους παπαράτσι Facebook Twitter

Ως τώρα πάντως οι κανονισμοί παραμένουν ιδιαίτερα αυστηροί και αυτός είναι ο λόγος που η Κιμ Καρντάσιαν, για παράδειγμα, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι προσέλαβε έναν δικό της, αποκλειστικό και προσωπικό φωτογράφο ώστε τόσο η ίδια και οι φαν της να μπορούν να ποστάρουν άφοβα χωρίς τον φόβο κυρώσεων για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. 

Η Hadid έχει δεχθεί και παλιότερα μήνυση για ανάρτηση φωτογραφίας της στα social media, χωρίς άδεια από πρακτορείο και δεν είναι άλλωστε η μόνη. Η Αριάνα Γκράντε, η Κλόε Καρντάσιαν, ο 50Cent και η Τζένιφερ Λόπεζ,  έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν αγωγές και μηνύσεις για παρόμοιες υποθέσεις. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gigi Hadid (@gigihadid) στις

Με πληροφορίες από Business Insider

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM