Ο Salt Bae απαντά για το λουκέτο στη Μύκονο και καταγγέλλει την ακρίβεια στο νησί

Ο Salt Bae απαντά για το λουκέτο στη Μύκονο και καταγγέλλει την ακρίβεια στο νησί Facebook Twitter
3

Ο γνωστός Τούρκος Salt Bae έγινε το απόλυτο viral στο ίντερνετ το 2017 χάρη στο πώς αλατίζει το κρεάς και από τότε έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε έναν επιτυχημένο επιχειρηματία που φέτος έκανε απόβαση στη Μύκονο. Όμως με το οopening στο ελληνικό νησί, ήρθε κια το λουκέτο για φοροδιαφυγή και αποδείξεις αξίας 25.800 ευρώ που ξέχασε να κόψει.

Ο Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιογκτσέ, εγκαινίασε στη Μύκονο το νέο του εστιατόριο - ένα από τα 14 που διατηρεί στον κόσμο. Όμως λίγο αφότου άνοιξε , η μη έκδοση 34 αποδείξεων, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ, τις οποίες εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τον έκαναν πρωτοσέλιδο.

Ο Νουσρέτ μίλησε σχετικά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και είπε πως το θέμα με της αποδείξεις προέκυψε από «τεχνικό λάθος», ενώ οι υπέυθυνοί του λένε ότι δεν είχαν πρόθεση να φοροδιαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι όλα τα φώτα βρίσκονται πάνω του. Στην ίδια συνέντευξη, ομολόγησαν ότι οι αποδείξεις ήταν «αυτογκόλ», ως αποτέλεσμα πιθανής κακής συνεννόησης μεταξύ των υπαλλήλων που χειρίζονται τα ταμεία του καταστήματος με την εταιρεία που τους παρείχε τα συστήματα έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Bizim Rahat oturma şansımız yok ?I don’t have chance to sit comfortable #saltbae #salt#saltlife

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις

Σε ερώτηση για το λόγο που άνοιξε στη Μύκονο απαντά: «Πρώτα απ' όλα είμαστε γείτονες. Έπειτα η Μύκονος είναι γεμάτη τουρίστες, έχει δυνατό vibe και είναι αρκετά ελκυστικός προορισμός. Όλοι γνωρίζουν ότι πριν ήταν η Ιμπιζα και το Σεν Τροπέ, αλλά τα τελευταία χρόνια Νο 1 προορισμός είναι η Μύκονος. Αυτός λοιπόν είναι και ο βασικός λόγος που ήρθαμε εδώ». Και θα προσθέσει: «Στο νησί ήρθα για πρώτη φορά πριν από δύο καλοκαίρια. Γνώρισα μάλιστα τον Αντώνη Ρέμο. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν η ποιότητα που διέκρινα σε όλες τις υπηρεσίες. Μετά με κέρδισαν οι άνθρωποι με την ευγένειά τους, οι φανταστικές γεύσεις και οι πανέμορφες γυναίκες. Τι άλλο να ζητήσεις;».

O Νουσρέτ - που πάντως δεν φημίζεται για το φθηνό του φαγητό - καταγγέλλει την ακρίβεια στη Μύκονο. «Το νησί είναι εξωφρενικά ακριβό και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί», λέει. «Ο κόσμος έρχεται στη Μύκονο και φεύγει θυμωμένος όχι επειδή δεν πέρασε καλά, αλλά επειδή πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα. Το ότι το νησί είναι ακριβό δεν είναι πλέον μυστικό, το ξέρει όλος ο κόσμος. Εγώ λοιπόν δεν θέλω να έρχεται κόσμος στο μαγαζί μου και να λέει ότι πλήρωσε πολλά σε σχέση με την ποιότητα που τους προσφέρουμε. Θέλω να φεύγουν με το χαμόγελο στα χείλη. Δεν ήρθα άλλωστε εδώ για να βγάλω λεφτά, αλλά για το πρεστίζ και να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ακολουθεί παντού».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

?#SALTBAE?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) στις

Πόσο κοστίζει ένα γεύμα στο εστιατόριο του Salt Bae; Το Nusr-et Burger, κοστίζει 45 ευρώ, το Rib eye των 300 γρ. τιμάται στα 120 ευρώ, ενώ κάποιες μπριζόλες με φύλλα βρώσιμου χρυσού ξεκινούν από τα 300 ευρώ και φτάνουν στα 500 ευρώ, ανάλογα με το βάρος. Ενα ποτήρι μπίρα κοστίζει 10 ευρώ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Salt Bae αρνήθηκε να σχολιάσει τον σάλο που προκλήθηκε όταν του στην Κωνσταντινούπολη ετοίμασε ένα ειδικό γεύμα τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, αλλά σχολίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Μας ενώνουν περισσότερα απ' όσα μας χώριζαν στο παρελθόν», επισημαίνει, και συμπληρώνει ότι δεν έχει νιώσει ποτέ ότι υπάρχει κάτι το αρνητικό ανάμεσα στους δύο λαούς.

«Ολοι μάς αγαπούν και το βλέπετε, το μαγαζί είναι συνέχεια γεμάτο και μάλιστα το επισκέπτονται και αρκετοί Ελληνες».

H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM