Κέβιν Σπέισι: Τα μηνύματα του άνδρα που τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση

Κέβιν Σπέισι: Τα μηνύματα του άνδρα που τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
0

Νέα τροπή παίρνει η καταγγελία ενός νεαρού άνδρα κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση ύστερα από δικαστικά έγγραφα που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας. και στα οποία παρουσιάζονται μηνύματα που έστειλε ο νεαρός άνδρας στη φίλη του. 

Οι δικηγόροι του Σπέισι θεωρούν πως το υλικό αποδεικνύει την αθωότητα του πελάτη τους. Ο Σπέισι κατηγορείται πως επιτέθηκε σεξουαλικά στον (τότε) 18χρονο άνδρα το 2016 σε κλαμπ στο νησί Ναντάκετ της Μασαχουσέτης Στο δικαστήριο ο Σπέισι αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Ένα έγγραφο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι του Σπέισι περιλαμβάνει απόσπασμα (screenshot) από μηνύματα που αντάλλαξε ο άνδρας που έχει προχωρήσει στη δικαστική προσφυγή με την φίλη του, τη νύχτα που καταγγέλλει πως συνέβη το περιστατικό της παρενόχλησης.  Το screenshot είναι κομμάτι των στοιχείων που έχουν βρεθεί από το κινητό του ενάγοντος, η συσκευή όμως πλέον αγνοείται. 

Ο δικαστής είχε διατάξει να δοθεί το κινητό στους ειδικούς της υπεράσπισης προκειμένου να μπορούν να το εξετάσουν. Η αστυνομία δηλώνει πως έχει επιστρέψει το κινητό στον πατέρα του νεαρού άνδρα, όμως ο 18χρονος, η οικογένεια του και ο δικηγόρος του λένε πως δεν θυμούνται να τους επεστράφη και αδυνατούν να το εντοπίσουν. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τα μηνύματα ξεκινάνε με τον νεαρό άνδρα να γράφει πως «γυρνάει γύρω μου στο μπαρ (ο Σπέισι), πήρε τον αριθμό μου και μου ζήτησε να βγω έξω μαζί του». 

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο νεαρός άνδρας αναφέρει πως ο Σπέισι άγγιξε αρκετές φορές τα γεννητικά του Όργανα. «Κατέβασε το φερμουάρ μου» γράφει στη φίλη του. Επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του διαλόγου ο άνδρας ζητάει βοήθεια από τη φίλη του και κάποια στιγμή της λέει "τσέκαρε στο snap" (πιθανότατα αναφερόμενος στο snapchat)

Χαρακτηριστικό είναι ένα άλλο μήνυμα στο οποίο ο νεαρός αναφέρει πως «έχω μια φοβερή ιστορία». Ο διάλογος έχει ως εξής: «Βοήθησε με. Μου έχει πάρει τόσα πολλά. Είμαι μεθυσμένος. Βοήθεια, Molly! Μου έπιασε το π... Ο Kέβιν Σπέισι είναι gay. Τσέκαρε τη φωτογραφία που σου έστειλα. Βοήθησε με, θα τραβήξω τη φωτογραφία, έχω τα αυτόγραφα και ένα σωρό άλλα...Φοβερή ιστορία. Βοήθεια»

Ο δικηγόρος του Σπέισι ισχυρίστηκε πως τα μηνύματα είναι ελλιπή και πως ο νεαρός έσβησε κάποια άλλα μηνύματα που θα αθώωναν τον πελάτη του. «Φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα κενά χρονικά διαστήματα ανάμεσα σε αυτά τα μηνύματα» είπε ο κ. Άλαν Τζάκσον και πρόσθεσε πως ο ενάγων έσβησε μηνύματα από το κινητό του πριν το δώσει στις αρχές και πως στα άλλα μηνύματα φαίνεται πως είχε σαν πρόθεση να εντυπωσιάσει τους φίλους του και τη φίλη του, αλλά και πως η όποια επαφή των δύο ανδρών ήταν συναινετική. 

Ο δικαστής έδωσε νέα προθεσμία στον ενάγοντα να δώσει το κινητό του στην υπεράσπιση έως τις 8 Ιουλίου. Αν το κινητό δεν έχει βρεθεί ως τότε, ο νεαρός η μητέρα του και ο συνήγορος του πρέπει να καταθέσουν στο δικαστήριο το πού βρίσκεται. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM