Ο Έλληνας χορευτής Στέφανος Δημουλάς φωτογραφίζεται με τον πατέρα του στο εξώφυλλο του γκέι περιοδικού Attitude

Ο Έλληνας χορευτής Στέφανος Δημουλάς φωτογραφίζεται με τον πατέρα του στο εξώφυλλο του γκέι περιοδικού Attitude Facebook Twitter
Φωτο: Gomez de Villaboa / Attitude
10

Ο Έλληνας χορευτής και χορογράφος Στέφανος Δημουλάς που κάνει καριέρα στο εξωτερικό φωτογραφήθηκε με τον πατέρα του για το εξώφυλλο του LGBTQ βρετανικού περιοδικού Attitude.

Το καλοκαιρινό τεύχος του μεγαλύτερου LGBTQ περιοδικού της Βρετανίας έχει αφιέρωμα στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall στη Νέα Υόρκη, που σηματοδότησε την αρχή των pride κινημάτων σε όλο τον κόσμο.

Το «Pride Issue» του περιοδικού μιλά με 50 εκπροσώπους της LGBTQ κοινότητας και κυκλοφορεί με 25 διαφορετικά εξώφυλλα, ισάριθμα με τα χρόνια έκδοσής του.

Ένα από αυτά φιλοξενεί τον Στέφανο Δημουλά, τον 24χρονο χορευτή με καταγωγή από τον Βόλο που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό, έχοντας, μεταξύ άλλων, εμφανιστεί πρόσφατα σε παραγωγή της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου στο Covent Garden. Στη φωτογραφία ο Στέφανος δέχεται ένα τρυφερό φιλί από τον πατέρα του, Νεοπτόλεμο Δημουλά.

«(Αυτή είναι) η πιο γλυκιά, πιο ειλικρινής συνέντευξη που έχω δώσει ποτέ. Μια μέρα που θα θυμάμαι για πάντα. Στο εξώφυλλο του μεγαλύτερου LGBTQ περιοδικού της Βρετανίας, με την "έγκριση" του μπαμπά μου για τη ζωή που έχω επιλέξει» αναφέρει ο Στέφανος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.  

Ο Έλληνας χορευτής Στέφανος Δημουλάς φωτογραφίζεται με τον πατέρα του στο εξώφυλλο του γκέι περιοδικού Attitude Facebook Twitter
Φωτο: Virgilio Osa & Widerpointofview Photography

«Ο μπαμπάς μου πέταξε από την Ελλάδα για δύο μέρες, για να συμμετέχει στη φωτογράφιση και σε μία συνέντευξη για την ισότητα των φύλων, την ευαισθητοποίηση σε θέματα καταπάτησης ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον αγώνα εναντίον της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας. Είμαι τόσο τυχερός που έχω μια οικογένεια τόσο υποστηρικτική».

Σε επικοινωνία του LIFO.gr με τον Στέφανο Δημουλά, ο ίδιος δήλωσε σχετικά με το πώς ένιωσε κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης: «Ένιωσα το αίσθημα της επιβεβαίωσης και της ασφάλειας. Είναι πολύ όμορφο να προσπαθώ να κατορθώσω τις φιλοδοξίες μου, κυρίως στο χορευτικό κομμάτι της ζωής μου, και να γνωρίζω ότι όπως και να έρθουν τα πράγματα υπάρχουν δύο ψυχές που θα με αγκαλιάσουν. Μία μαμά και ένας μπαμπάς που με αγάπησαν και τους αγάπησα όπως ακριβώς είναι. Με έκαναν περήφανο και τους έκανα περήφανους».

Πολιτισμός
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM