Κόρη Μίκη Θεοδωράκη: Ο μπαμπάς μου είναι πολύ άρρωστος, δεν θέλει να πεθάνει

Κόρη Μίκη Θεοδωράκη: Ο μπαμπάς μου είναι πολύ άρρωστος, δεν θέλει να πεθάνει Facebook Twitter
2

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αποκάλυψε τη δεινή κατάσταση της υγείας του μουσικοσυνθέτη. 

«Είναι πολύ άρρωστος, με πολλά προβλήματα υγείας», λέει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Espresso. «Ο μπαμπάς μου δεν θέλει να πεθάνει. Πλέον δεν νιώθει δυνατός (...) και είναι φοβερό πώς έχει καταφέρει και έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Νομίζω κάνει ντρίμπλα στον θάνατο κάθε φορά (...) Εδώ και πολλά χρόνια ο μπαμπάς μένει μόνιμα στην Αθήνα, και μάλιστα μένει στο σπίτι του ακινητοποιημένος».

«Πριν από λίγες μέρες μου είπε: "Είδα ένα όνειρο, ότι ήμασταν με τη μητέρα σου στον ανθισμένο κήπο μας στο Βραχάτι. Όταν ξύπνησα ένιωσα τέτοια δυστυχία που δεν ήταν αληθινό το όνειρο". Ο μπαμπάς μου αναπνέει για το Βραχάτι, για να ξαναδεί το Βραχάτι», αναφέρει. «Όλη η οικογένεια νοσταλγεί τις στιγμές από το Βραχάτι. Εκεί ζήσαμε όλοι μας ονειρεμένες μέρες. Το Βραχάτι το 'χει μέσα στην καρδιά του ο μπαμπάς μου».

«Είναι χιλιάδες οι στιγμές που θυμάμαι από την κοινή πορεία μας. Έχω μοναδικές εικόνες από παιδί και από έφηβη. Ακόμα και σήμερα πηγαινοέρχομαι στο σπίτι των γονιών μου», λέει η κόρη του μουσουργού, λίγες ημέρες πριν από τη μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στο Καλλιμάρμαρο, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Τον Μάρτιο, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε περάσει μία ακόμα περιπέτεια υγείας και υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή. 

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Μίκης θα ζει στις ψυχές μας πάντα.Το καλλιτεχνικό του έργο έχει διαμορφώσει ζωές και συνειδήσεις.Κάποιες - όχι όλες - από τις κατά καιρούς πολιτικές του θέσεις και επιλογές μπορεί να υπόκεινται σε κριτική - και προσωπικά, όπως και πολλοί άλλοι, διατηρούμε το αυτονόητο δικαίωμα της διαφωνίας -, αλλά αυτό δεν μετριάζει σε τίποτε την βαθιά και μεγάλη εκτίμηση στο εν γένει καλλιτεχνικό και πολιτικό του έργο.Πιστεύω δε, ότι όταν έρθει η ώρα του φευγιού, θα πρέπει οι ανώνυμοι πολίτες να πουν με την παρουσία τους ένα ηχηρό αντίο. Για να δοθεί και ένα μήνυμα και να γίνει μια σύγκριση, κυρίως με κάποιους σύγχρονούς μας πολιτικούς, που νομίζουν ότι είναι "μεγάλοι", χωρίς να έχουν αγωνιστεί ή υποφέρει καθόλου.Αντίθετα, μεγάλωσαν με βούτυρα και εσχάτως απολαμβάνουν εν κρυπτώ - αυτό το εν κρυπτώ είναι που ενοχλεί -, πούρα και διακοπές σε θαλαμηγούς...Οι μεμψιμοιρίες λοιπόν για τον Μίκη δεν πρέπει να έχουν θέση.