Σεισμός

Πάνος Καλλίτσης: Έφαγα την πρώτη σφαίρα στην καρδιά - Η συγκλονιστική περιγραφή της επίθεσης

Πάνος Καλλίτσης: Έφαγα την πρώτη σφαίρα στην καρδιά - Η συγκλονιστική περιγραφή της επίθεσης Facebook Twitter
0

Ο Πάνος Καλλίτσης μίλησε για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του τον Ιανουάριο του 2016, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή.

Σε συνέντευξή του στον Alpha, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση των δύο ληστών σε βάρος του ίδιου και της γυναίκας του, έξω από το σπίτι τους. Οι δύο δράστες πυροβόλησαν τον γνωστό κομμωτή που δέχθηκε σφαίρες στο στήθος και στα πόδια, ενώ το ζευγάρι έμπαινε με το αυτοκίνητό του στο γκαράζ του σπιτιού του.

«Το ακούω και νομίζω ότι περιγράφεις το σενάριο μιας ταινίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καλλίτσης, απευθυνόμενος στην Ελεωνόρα Μελέτη. «Ήταν Σάββατο, 30 Γενάρη. Είχα δουλειά, ήταν μία από τις συνηθισμένες ημέρες (...) Είχαμε κανονίσει να πάμε στο εξοχικό μας αλλά επειδή είχαμε ξεχάσει κάτι στο σπίτι γυρίσαμε να το πάρουμε. Γενικά έχω τα μάτια μου δεκατέσσερα (...) Ήμουνα και με μία γυναίκα που γενικά φοβόταν πολύ. Έκλεινα την πόρτα του πάρκινγκ σχεδόν την ώρα που έμπαινα. Η Έλενα μιλούσε στο τηλέφωνο και την ώρα που κατεβαίνουμε αντιλαμβάνομαι πως κάποιος έτρεχε στη ράμπα - ακούω τα ποδοβολητά, ίσα που κατάφερε και μπήκε».

«Με το που αντιλήφθηκα ότι κάτι είναι λάθος, γιατί δεν θες και να το πιστέψεις (...) δεν ήμουνα αλέρτ, δεν περίμενα να μου συμβεί κάτι, είδα έναν άνθρωπο να μπαίνει. Με το που μπαίνει, βλέπω έναν άνθρωπο που είναι σαν catwoman, τίποτα, μόνο μάτια. Μου έκανε νόημα να βγω από την πλευρά του συνοδηγού και μας σημάδευε. Η Έλενα τρελάθηκε, εγώ ακαριαία άνοιξα το γκαράζ ένιωσα ότι πάση θυσία έπρεπε να βγω. Προσπάθησα να κάνω όπισθεν. Με το που σηκώθηκε η γκαραζόπορτα αυτός ενοχλήθηκε και πυροβόλησε. Σπάσανε τα τζάμια, επικράτησε πανικός, η Έλενα άνοιξε την πόρτα και του είπε "σε παρακαλώ, μην πυροβολείς, ό,τι θέλεις μην πυροβολείς" και έπεσε κάτω.

»Προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο να δω τι θα κάνω, δεν γινόταν να τους αφήσω αυτούς μέσα με την Έλενα. Τους λέω "πες μου τι θέλεις" ο συνεργός μου έδινε απλά εντολές μου έλεγε "πέσε, κλείσε". Δεν υπήρχε περίπτωση να το κάνω, αυτός ενοχλήθηκε είχα ανάγκη να έχω ανοικτή την πόρτα για να έχω επαφή, χαμός γινότανε έξω ήταν κεντρικός δρόμος αλλά κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι. Η Έλενα ήταν πεσμένη κάτω.

»Όλο το συμβάν ήταν ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα. Έπρεπε να λειτουργήσω σωστά. Αυτό που με ενεργοποίησε ήταν ότι ο δράστης προσπαθούσε να "τιθασεύσει" την Έλενα. Του είπα "άσ' την, πες μου τι θέλεις". Δεν μου είπε ποτέ "θέλω τα λεφτά σου". Από τις δίκες ενημερώθηκα ότι ήταν ληστεία. Είδα το στόμα της να φτάνει στο αυτί. Είναι μια εικόνα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

»Είχε μπει ο δεύτερος συνεργός, ένας ιρακινός, είδα σκοινιά και tape και σκέφτηκα ότι αυτό δεν είναι καλά. Σκέφτεσαι "θα με ανεβάσουν πάνω, θα με δέσουνε. Φαντάζεσαι τα χειρότερα. Τα χειρότερα για μια γυνάικα είναι να σε δέσουν, να σε βιάσουν, να σε σκοτώσουν (..) Του έλεγα "άφησέ την". Για να τον σταματήσω, έφαγα την πρώτη σφαίρα στην καρδιά. Ακούμπησε ο σιγαστήρας στο στήθος μου. Ήταν εξ επαφής. Το μόνο πράγμα που έβλεπα ήταν το βλέμμα του.

«Προσπαθούσα να διαβάσω αυτό το βλέμμα, είναι αληθινό, είναι κάποιος που τον ξέρω; Δεν χρωστάω, δεν είχα ποτέ νταλαβέρια. Λες τώρα, αυτό τι μπορεί να είναι; Όταν τρώω τη σφαίρα στο στήθος, που ήταν εξ επαφής στην καρδιά, δεν ήξερα ότι ήταν σιγαστήρας μου το είπα στο δικαστήριο, ήταν τελευταίας τεχνολογίας. Όταν έφαγα τη σφαίρα, του είπα "ρε π@@@@@ στην καρδιά;", δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου αυτό (...) Άλλο να πλακώσεις στο ξύλο κάποιον αλλά στην καρδιά; Γιατί; (...) Έχω ήδη φάει τις τρεις σφαίρες και καταφέρνω να ανέβω την ράμπα μόνος μου, δεν έχω χάσει τις αισθήσεις μου. Ήταν ένα πολύ δυνατό κάψιμο. Αυτό που έλεγα ήταν "όχι ρε γ@@@@@ στα πόδια μου"».

Οι δράστες έφυγαν τελικώς αφήνοντας αιμόφυρτο τον Πάνο Καλλίτση που μεταφέρθηκε εσπευσμένα και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Για την υπόθεση καταδικάστηκαν τρία άτομα. Ο κατηγορούμενος, που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού, κρίθηκε ένοχος από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για δυο απόπειρες ανθρωποκτονιών, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 53 ετών.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, υπήκοο Ιράκ, παρόντα στην ληστεία, το δικαστήριο επέβαλλε κατά συγχώνευση 14 χρόνια κάθειρξη. Σε πρώτο βαθμό ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών. Στον τρίτο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό ,που βρισκόταν εκτός του γκαράζ την ώρα της ληστείας επιβλήθηκε κάθειρξη 10 ετών για απόπειρα ληστείας. Πρωτόδικα ο αστυνομικός είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών.

 
Πολιτισμός
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM
Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ