Μίρα Σορβίνο: Με βίασε άνδρας που γνώριζα

Μίρα Σορβίνο: Με βίασε άνδρας που γνώριζα Facebook Twitter
0

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Μίρα Σορβίνο, δήλωσε ότι έχει πέσει θύμα βιασμού, κάνοντας την αποκάλυψη δημόσια, σε μια ομιλία της για την προώθηση της εφαρμογής ισχυρότερων νόμων κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στη Νέα Υόρκη.

Η Σορβίνο, η οποία ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που κατηγόρησαν τον παραγωγό ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, για να υποστηρίξει την προσπάθεια για αυστηρότερα μέτρα κατά των βιασμών.

Η Σορβίνο αναγνώρισε ότι η δημόσια παραδοχή της σχετικά με την συμπεριφορά του Γουάινστιν ήταν τραυματική, λέγοντας:«Δεν είχα αναζήτησει πραγματικά τη βοήθεια που χρειαζόμουν», αλλά αποκάλυψε ότι είχε μια ακόμη πιο τραυματική εμπειρία με έναν άνδρα τον οποίο δεν κατονόμασε.

 

«Στέκομαι εδώ μπροστά σας για να πω όχι μόνο ότι είμαι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά είμαι επίσης θύμα σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού από κάποιον που γνώριζα», είπε, αλλά τόνισε πως θα αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Πρόσθεσε πως ήθελε να αποκαλύψει την επίθεση για να βοηθήσει άλλα θύματα. Η φράση που χρησιμοποίησε είναι «date-rape» και χρησιμοποιείται όταν θύμα και θύτης γνωρίζονται ή έχουν κάποιου είδους σχέση.

«Το κάνω εδώ για να προσπαθήσω να βοηθήσω, επειδή υπάρχουν τόσα θύματα που τώρα χρειάζονται δικαιοσύνη και πρέπει να αισθάνονται ότι μπορούν να έχουν το χρόνο που χρειάζονται για να διαχειριστούν το τραύμα και την ντροπή» είπε.

Το 2018, η Σορβίνο ισχυρίστηκε ότι ο Γουάινστιν την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά όταν εργάστηκαν σε ένα φιλμ μαζί το 1995. Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον είπε αργότερα ότι ο παραγωγός του είπε να μην την δει για οντισιόν για ένα ρόλο στο φιλμ «O Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM