Ο Moby ανακοίνωσε μέσω Instagram πως θα αποσυρθεί για ένα διάστημα, ζήτησε συγγνώμη για όσα έγραψε στο βιβλίο του και ακύρωσε την περιοδεία προώθησής του στον απόηχο της οργής που προκάλεσε σχετικά με όσα αναφέρει για τη Νάταλι Πόρτμαν.

 

Ο Moby ακύρωσε όλες τις επερχόμενες δημόσιες εμφανίσεις του καθώς η κριτική εναντίον του αυξάνεται για το γεγονός πως υποστηρίζει ότι είχε σχέση με τη Νάταλι Πόρτμαν, κάτι που η ηθοποιός αρνήθηκε. Το βιβλίο «Then It Fell Apart» αναφέρει λεπτομέρειες για αρκετές προηγούμενες σχέσεις του μουσικού και μεταξύ αυτών γράφει πως όταν ο Μoby συναντήθηκε με την Πόρτμαν εκείνη ήταν 20 ετών και πως είχαν μια σύντομη σχέση.

 

 

Ο Moby επρόκειτο να εμφανιστεί στο φεστιβάλ Hay αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς και σε μια λογοτεχνική λέσχη του Μάντσεστερ για την προώθηση της δεύτερης αυτοβιογραφίας του.

 

 

Σε ένα ποστ στο Instagram την Τρίτη, είπε ότι σκοπεύει να απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα για ένα διάστημα, αλλά ότι ήθελε να ζητήσει συγνώμη για άλλη μια φορά και να αναλάβει την ευθύνη για όσα έχουν γίνει. «Εγώ είμαι αυτός που κυκλοφόρησε το βιβλίο χωρίς να το δείξω στους ανθρώπους για τους οποίους έγραψα. Εγώ είμαι εκείνος που απάντησα αμυντικά και αλαζονικά. Είμαι αυτός που συμπεριφέρθηκα με ασέβεια, τόσο το 2019 όσο και το 1999. Προφανώς δεν υπάρχει άλλος να κατηγορήσω πέρα από μένα τον ίδιο».