Ο Σιλβέστερ Σταλόνε είπε πως δεν περίμενε ποτέ του ότι θα τα καταφέρει στον κινηματογράφο, λόγω του ατυχήματος που είχε όταν γεννήθηκε και τον έκανε να μιλάει ακατάληπτα- ένα από τα χαρακτηριστικότερα γνωρίσματά του.

 

Όπως αποκάλυψε ο Σιλβέστερ Σταλόνε, όταν έκανε τα πρώτα βήματά του στον κινηματογράφο, το πρόβλημα στην ομιλία του είχε μπερδέψει τους παραγωγούς ταινιών αλλά και συναδέλφους του, όπως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. «Δεν πίστευα ότι θα έκανα καριέρα στον κινηματογράφο» σημείωσε ο διάσημος ηθοποιός στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, όπου προσκλήθηκε για να μιλήσει σε έναν αφιέρωμα στην καριέρα του. «Όταν επιχειρούσα να βρω δουλειά σε διαφημιστικά, ο σκηνοθέτης μου έλεγε "Τι λες, τι γλώσσα μιλάς;". Κατάλαβα ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα όταν ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μου είπε "Έχεις μια προφορά". Κι εγώ απαντούσα, "Εγώ έχω προφορά;" Με συγχωρείτε, τι; Ο Άρνολντ κι εγώ θα έπρεπε να ανοίξουμε μια σχολή για ορθοφωνία. Θα ήταν τέλειο», είπε ο Σταλόνε.

 

 

 

Ο 72χρονος ηθοποιός εδραίωσε τη φήμη του στη μεγάλη οθόνη με τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Rocky» για να αναδειχθεί κατόπιν σε έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές ταινιών δράσης του Χόλιγουντ, όπως το «Rambo».

 

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε μίλησε για αυτούς τους διασημότερους ρόλους του. «Ο Ράμπο βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκοτεινότερη πλευρά της φύσης με την οποία δυστυχώς πολλοί άνθρωποι ζουν μαζί διότι νιώθουν απομονωμένοι. Ο Ρόκι είναι διαφορετικός, είναι πιο αισιόδοξος, συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, όμως προσπαθεί να γίνει ξεχωριστός», εξήγησε περιγράφοντας αντίστοιχα τον βετεράνο του Πολέμου του Βιετνάμ και τον Ιταλό-Αμερικανό μποξέρ. Μάλιστα για τον ρόλο του Ρόκι οι παραγωγοί δεν ήθελαν τον ίδιο, όπως αποκάλυψε ο Σταλόνε. «Οι παραγωγοί ήθελαν τον Μπαρτ Ρέινολντς, τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Θα προτιμούσαν ένα καγκουρό παρά εμένα».