«Στις μέρες μας οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ακόμα και να ψιθυρίσουν και τα έντυπα μέσα συμπεριφέρονται σαν κάποιος να τους απειλεί διαρκώς» γράφει στο κείμενο του ο Morissey o οποίος τις τελευταίες μέρες δέχεται μαζικά πυρά για στήριξη στην ακροδεξιά.

 

Ο Morrissey απάντησε μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook, και αντεπιτίθεται στην έντονη κριτική αλλά και τις κυρώσεις που του έχουν ασκηθεί εξαιτίας των αμφιλεγόμενων πολιτικών του θέσεων.

 

Η ανάρτησή του Μοrrissey:

 

«Σ' αυτή την πρώιμη γεροντική ηλικία που βρίσκομαι θα ήθελα καταρχάς να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στους παραγωγούς του Radio 2 του BBC για τη θερμή τους στήριξη στο νέο μου άλμπουμ. Ό, τι κι αν φέρει το μέλλον, θα θυμάμαι πάντα την υποστήριξή τους αυτές τις δύσκολες τελευταίες εβδομάδες... Λυπάμαι που η επίμονα διαστρεβλωμένη ερμηνεία του ποιος και του τι είμαι από τα έντυπα Mέσα του Ηνωμένου Βασιλείου πήγε στραβά. Στις μέρες μας που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ακόμα και να ψιθυρίσουν, τα έντυπα μέσα συμπεριφέρονται στα κείμενά τους σαν κάποιος να τους απειλεί διαρκώς. Αυτή η οδυνηρή νευρικότητα οδηγεί στην παράνοια και στην εκδίκηση. Το να εφευρίσκουν συνεχώς τη Μέρα της Κρίσεως για τη Βρετανία αποτελεί τη μόνιμη απασχόληση των tabloids, τα οποία σε μισούν μόνο επειδή έχεις επιζήσει. Προσωπικά, έχω έρθει στα ίσα μου και οι θέσεις μου έχουν να κάνουν πια μόνο με την ελπίδα. Η πορεία προς τα πίσω έληξε, η ζωή ξεκινά και πάλι...»

 

«...Με φωνή όσο πιο έντονη γίνεται, κάνω έκκληση για ευημερία της ελευθερίας του λόγου, για εξάλειψη του ολοκληρωτικού ελέγχου, για ποικιλία απόψεων, για την ολική κατάργηση των σφαγείων. Κάνω, πάνω απ' όλα, έκκληση για ειρήνη, για μια κοινωνία των πολιτών, για το τέλος της αγριότητας. «Όχι» στη Σοβιετική Βρετανία. Προσευχές όχι στους θεούς αλλά σ' αυτούς που έχουν τη δύναμη. Τέλος στην υποκριτική ασχετοσύνη των media. Ο λαός έχει την εξουσία. Το μίσος και οι αποκεφαλισμοί ανήκουν στον κλίβανο της ιστορίας. Η μουσική μπορεί να είναι ακόμα ο μοναδικός σου φίλος. Υπάρχει χώρος για κάθε τάση και προδιάθεση...πρέπει να μείνουμε κοντά ο ένας τον άλλον – κάθε κουλτούρα έχει αξία. Όχι άλλη εφήμερη κατακραυγή επειδή είναι της μόδας. Οι αγελάδες είναι φιλικά όντα προς τους ανθρώπους – μην τις σκοτώνετε. Φυλαχτείτε από αυτούς που γράφουν επικεφαλίδες. Ηθικό σθένος σημαίνει να στηρίζεσαι...στους φίλους σου. Ας εγκαταλείψουμε τα μικροπρεπή επιχειρήματα. Ο Θεός σου έδωσε τη ζωή για να την χαρείς – θα κλαις για πολλά χρόνια μετανιώνοντας για τη ζωή που έχασες... Ο θάνατος επιστρέφει πάντα τις κλήσεις. Μην είσαι ο κανένας. Έχεις φτάσει μέχρι εδώ για να εξασφαλίσεις ότι το υπόλοιπο που σου μένει θα είναι αστείο και ειρηνικό. Η επιβίωσή σου και μόνο αποδεικνύει ότι έχεις το δικαίωμα. Αγνόησε τα ψυχρά μάτια του φασισμού. Η ζωή σου είναι Τέχνη».

MORRISSEY

24 Μαΐου 2019