Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι»

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
13

Σκληρή απάντηση στον Γρηγόρη Ψαριανό έδωσε η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη, εγκαλώντας τον βουλευτή για μια δημόσια ανάρτηση του στο Facebook, στην οποία αποκαλούσε «σκουπίδια» την ίδια αλλά και άλλους καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς. 

Με σημερινή της ανάρτηση, η γνωστή ηθοποιός κατηγορεί τον υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία για «λίστα στοχοποίησης» πολιτών. «Εγώ, κύριε Ψαριανέ, αντίθετα από σας, έχω δικαίωμα να σας εγκαλώ, γιατί από το 2007 σας πληρώνω από τους φόρους μου εφόσον εκλεχθήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα διεκδικείτε να το κάνετε με τη ΝΔ. Είμαι ο εργοδότης σας εδώ και 12 χρόνια», λέει μεταξύ άλλων η Σμαράγδα Καρύδη.

Το Σάββατο, ο Γρηγόρης Ψαριανός ανάρτησε το εξής μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Στα χρόνια τού αντιμνημονίου κάποια σκουπίδια (σ.σ. χοντρό ακούγεται αυτό και άδικο...) όπως η Χαρούλα Αλεξίου, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Νατάσα Μποφίλιου, η Άντζυ Σαμίου, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Γιώργος Πάντζας, η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μυρσινούλα Λοΐζου, η Έλενα Ακρίτα, η Άννα Βαγενά, μαζί με μερικούς τυχάρπαστους πανεπιστημιακούς, ανέλαβαν αυτόκλητα την πνευματική εκπροσώπηση τής χώρας και συνέβαλλαν τα μέγιστα στο να φορτωθούμε στην πλάτη μας για 4,5 χρόνια την αριστερή συμμορία που μας κυβερνά. Ευτυχώς σήμερα κάτι δείχνει ν' αλλάζει». Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως, όπως εξηγεί η Σμαράγδα Καρύδη, η ίδια ουδέποτε έλαβε θέση δημοσίως και ο συντάκτης του άρθρου που ανάρτησε ο κ. Ψαριανός είχε κάνει λάθος. 

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter

«Ο χαρακτηρισμός "σκουπίδια" για πολίτες που έχουν άλλη άποψη απ τη δική σας δεν συνάδει ούτε με την αστική ευγένεια στην οποία προφανώς δεν προλάβατε ακόμη να εξασκηθείτε. Μάλλον τη φόρα που πήρε το κορμί για να μετακινηθεί από κόμμα σε κόμμα, δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει κι η ψυχή όπου της έμειναν κάποια αγκάθια ολοκληρωτισμού», σχολιάζει μεταξύ άλλων η ηθοποιός.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη

«Κύριε Γρήγορη Ψαριανέ. Με μεγάλη έκπληξη ανακάλυψα ότι παρόλο που ποτέ μα ποτέ, όπως το έκαναν τόσοι άλλοι, δε πήρα δημοσίως καμία θέση και για κανένα θέμα που να αφορά στο δημοψήφισμα ή σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή που έχει να κάνει με το μνημόνιο ή με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, είδα στο προφίλ σας στο Facebook το όνομά μου σε μια λίστα στοχοποίησής μου μαζί με άλλους συμπολίτες.

Μάλλον ο συντάκτης με τη γνωστή προχειρότητα που γίνονται όλα μέσα στα σόσιαλ μίντια, μπέρδεψε το Ντίνος Καρύδης (ο μπαμπάς μου είχε πάρει όντως θέση στο δημοψήφισμα) με το Σμαράγδα Καρύδη.

Κι ίσως αν ήταν μόνο αυτό το λάθος δε θα είχα ασχοληθεί, αλλά επειδή μέσα εκεί μας αναφέρετε ως «σκουπίδια» όλους εμάς, δεν μπορώ να μην απαντήσω, αν και συνήθως δε το κάνω. Όχι όμως για να διαχωρίσω τη θέση μου ως μη εμπλεκόμενης με τα «σκουπίδια» αφού εκεί μέσα βρίσκονται άνθρωποι που αγαπώ πολύ, έχω συνεργαστεί ή θαυμάζω, αλλά γιατί αυτή η ανάρτηση σας δίνει αφορμή για κάτι, που ίσως έχει αξία να ειπωθεί.

Αν και είχα πάντοτε τις απόψεις μου τις μοιραζόμουν μόνο με τις παρέες και τους φίλους μου, γιατί πιστεύω ότι ο δημόσιος διχαστικός λόγος μόνο κακό έχει κάνει σ' αυτή τη χώρα κι ότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη τη σύνθεση κι όχι τη διαίρεση.

Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με τις απόψεις των συμπολιτών μου αυτό δε με εμποδίζει να τους ακούω, να τους θαυμάζω για το έργο τους -άλλους όχι και τόσο αλλά παρόλα αυτά να τους αποδέχομαι-, να συνεργάζομαι μαζί τους, άλλους να τους αγαπώ, κάποιους να τους λατρεύω και κάποιοι να είναι συγγενείς και κολλητοί μου φίλοι.

Και μπορώ και το κάνω αυτό γιατί σιχαίνομαι τον διαρκή εμφύλιο. Γιατί τα διχαστικά δημοψηφίσματα, οι λίστες, το μίσος και ο διχασμός που υπάρχει όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας και μας ξεσκίζει σε κομμάτια. Δεν υπάρχουνε εδώ ούτε σκουπίδια ούτε γερμανοτσολιάδες και δεν έχει τίποτα το δημιουργικό να διαιωνίζουμε όλα όσα μας πάνε πίσω.

Κι εγώ, κύριε Ψαριανέ, αντίθετα από σας, έχω δικαίωμα να σας εγκαλώ, γιατί από το 2007 σας πληρώνω από τους φόρους μου εφόσον εκλεχθήκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΟΤΑΜΙ και τώρα διεκδικείτε να το κάνετε με τη ΝΔ. Είμαι ο εργοδότης σας εδώ και 12 χρόνια. Εσείς αναγνωρίζετε φυσικά στον εαυτό σας το δικαίωμα αλλάζετε απόψεις, να κάνετε λάθος εκτιμήσεις και να εξελίσσεστε.

Θα μπορούσατε να δώσετε και σε άλλους το δικαίωμα ν' αγωνιούν για τη ζωή τους σ' αυτή τη χώρα χωρίς να πληρώνονται απ τη Βουλή. Απλώς να μπορούν να λένε τη γνώμη τους. Είναι βασικό συστατικό της αστικής δημοκρατίας στην οποία προσφάτως μετακομίσατε.

Ο χαρακτηρισμός «σκουπίδια» για πολίτες που έχουν άλλη άποψη απ τη δική σας δεν συνάδει ούτε με την αστική ευγένεια στην οποία προφανώς δεν προλάβατε ακόμη να εξασκηθείτε. Μάλλον τη φόρα που πήρε το κορμί για να μετακινηθεί από κόμμα σε κόμμα, δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει κι η ψυχή όπου τις έμειναν κάποια αγκάθια ολοκληρωτισμού.

Κι επειδή ποτέ στη ζωή μου δεν είχα συμφέρον απ οποιοδήποτε δημόσιο οργανισμό, επειδή ποτέ δεν πήρα κρατικά χρήματα και δεν ονειρεύτηκα μια καριέρα στην ΕΡΤ, στα κρατικά θέατρα ή σε οργανισμούς, επειδή ποτέ δεν προσπάθησα ούτε πάλεψα να ξαπλώσω στα βουλευτικά έδρανα και να παρακολουθώ εσάς και πολλούς άλλους να πηδάτε ανέμελα από κόμμα σε κόμμα, σας τα λέω αυτά χωρίς ενοχές ή πίσω σκέψεις.

Βγείτε από κει μέσα. Σας έχει κάνει κακό. Σας έχει στεγνώσει. Παλέψτε για τη δημοκρατία αλλιώς. Για αρχή ξεκινήστε να το κάνετε αμισθί. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και πάρτε το ρίσκο. Συμφιλιωθείτε με τον εσωτερικό σας διχασμό και πηγαίνετε παρακάτω. Θα σας ξανανιώσει. Το είδος της Δημοκρατίας που κι εσείς τώρα πια αγαπάτε, πάει μαζί με την ελευθερία και την ανεκτικότητα. Αυτό για να το πετύχεις χρειάζεσαι ειρήνη και γαλήνη μέσα σου. Αν δε μπορείτε να το νιώσετε τουλάχιστον μιμηθείτε το. Καλή τύχη. Σμαράγδα Καρύδη».

Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Η Σμαράγδα Καρύδη απαντά στον Ψαριανό που την αποκάλεσε «σκουπίδι» Facebook Twitter
Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Όχι. Δεν θα δείξει υποχώρηση, θέλει απεγνωσμένα την εξουσία, κάθε υποψήφιος καλοδεχούμενους. Μπορεί να υποβίβασε την Αχτσιόγλου διότι είναι γυναίκα, εμφανίσημη, νέα και με μυαλό και γενικά να δειχνει πως αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, δεν νομίζω και να έχασε πολλούς ψηφοφόρους. Πίστεψε με. Μπορούμε να πούμε αρκετούς άλλους υποψήφιους της ΝΔ που ο Μητσοτάκης ούτε καλημέρα δεν θα έπρεπε να τους λέει αλλά δέχτηκε τον οποιοδήτοτε. Και τους καλύπτει όλους. Εντάξει είναι και νευρικός, αν στις Εθνικές ας πούμε κερδίσει ο Σύριζα έστω και με 0,5% διαφορά, αλήθεια πιστευεις θα την βγάλει καθαρή ο Κυριάκος;; Θα τον ρίξει το κόμμα απ την αρχηγία την επόμενη μέρα!
Μπράβο στην κ. Καρύδη γιά την ευπρέπειά της και την πολιτική της ανάλυση.Χρόνια προσπαθώ να καταλάβω τι προσφέρει ο κ. Ψαριανός και γιατί ψηφίζεται.Αν ήμουν αστός πολιτικός, αρχηγός του κόμματος στο οποίο βάζει υποψηφιότητα, θα την απέσυρα, μετά από αυτή την πολιτική, επαναλαμβάνω, ανάλυση της κ. Καρύδη.
Εξαιρετική όπως πάντα η Καρύδη. Ο Ψαριανός, όπως πάντα, ένας καβγατζής. Σκουπίδι δεν δικαιούμαστε να αποκαλούμε κανέναν. Ακούσαμε πολλές ανοησίες από καλλιτέχνες στα χρόνια της κρίσης, αλλά αυτό δεν τους καθιστά σκουπίδια. Ειδικά για την Καρύδη, τώρα, μιλάμε για τον ορισμό του μέτρου.Γρηγόρη, τα μπέρδεψες.
Όπως όλοι οι "πηδηχτούληδες" από κόμμα σε κόμμα - που καλούνται να αποδείξουν την πίστη τους στο νέο αφεντικό και στους νέους ψηφοφόρους -, έτσι και ο κ. (...) Ψαριανός έγινε βασιλικότερος του βασιλέως.Και όλα αυτά για το παντεσπάνι των 7000 ευρώ τον μήνα που συνήθισε, όχι για ιδεολογικούς λόγους βέβαια κάθε τόσο και λιγάκι.Ας αντιμετωπισθεί αναλόγως, στέλνοντάς τον οι πολίτες στο σπίτι του, γιατί είναι από τα χειρότερα πρότυπα.Όσον αφορά στην Καρύδη - άσχετα αν τελικά ούτε καν ισχύει ό, τι της καταλογίζει ο Ψαριανός -, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ (όπως έχουμε δικαίωμα όλοι να κάνουμε για όλους τους εκλεγμένους).Τα σέβη μου κ. Καρύδη.