Κιάνου από το μηδέν ως το άπειρο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο έργο του Κιάνου Ριβς

Κιάνου από το μηδέν ως το άπειρο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο έργο του Κιάνου Ριβς Facebook Twitter
0

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωσή του έγινε sold out το φεστιβάλ με τίτλο KeanuCon που γίνεται αυτό το σαββατοκύριακο, 27 και 28 Απριλίου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Γλασκόβης.

Κιάνου από το μηδέν ως το άπειρο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο έργο του Κιάνου Ριβς Facebook Twitter

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ομάδα Matchbox Cineclub και εκτός από την προβολή 13 ταινιών στις οποίες πρωταγωνιστεί ο αειθαλής Κιάνου Ριβς που τον Σεπτέμβρη θα κλείσει αισίως τα 55, περιλαμβάνει και μια σειρά παράλληλα events με τη συμμετοχή πρώην και νυν συνεργατών του.

Όπως ο Άλεξ Γουίντερ, ο «Μπιλ» των ταινιών Bill and Ted (Ο Κιάνου Ριβς ήταν βεβαίως ο «Τεντ» και θα είναι ξανά και φέτος στο τρίτο σίκουελ της σειράς, 27 χρόνια μετά το δεύτερο) ή ο Tiger Chen, ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία πολεμικών τεχνών του 2013, "Man of Tai Chi" την οποία είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Ριβς.

Κιάνου από το μηδέν ως το άπειρο: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στο έργο του Κιάνου Ριβς Facebook Twitter

«Μόνο αυτός μπορεί να μας ενώσει σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δηλώνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, οι οποίοι πάντως δεν περιορίζουν τις δραστηριότητες τους σε φόρους τιμής προς τον Κιάνου Ριβς. Τον Ιανουάριο που μας πέρασε διοργάνωσαν ένα αντίστοιχο φεστιβάλ με άξονα την τρελή ιδιοφυία του Νίκλος Κέιτζ (τίτλος του: "Cage-a-rama"), ενώ κατά καιρούς παρουσιάζουν καλτ αφιερώματα με τον γενικό τίτλο "Weird Weekend".

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM