Η Felicity Huffman, από τις «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», δηλώνει ένοχη για το πανεπιστημιακό σκάνδαλο δωροδοκίας

Η Felicity Huffman, από τις «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», δηλώνει ένοχη για το πανεπιστημιακό σκάνδαλο δωροδοκίας Facebook Twitter
EPA
1

Η Felicity Huffman, η ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», θα δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες που την εμπλέκουν στην υπόθεση των γονιών που δωροδοκούσαν για να παραποιηθούν τα τεστ των παιδιών τους, ώστε να γίνουν δεκτά σε μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. 

Την ενοχή τους ενώπιον του δικαστηρίου πρόκειται να δηλώσουν άλλοι 12 γονείς, ανάμεσα τους στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα, της μόδας και της βιομηχανίας τροφίμων. 

Η Huffman κατηγορείται πως έδωσε 15.000 δολάρια σε έναν εκπαιδευτικό σύμβουλο ώστε να δωροδοκήσει με αυτά έναν επόπτη για να να ανεβάσει τους βαθμούς στο τεστ SAT της μεγαλύτερης κόρης της, ενώ οι αρχές λένε πως σχεδίαζε να κάνει το ίδιο και για την μικρότερη της κόρη, όμως τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει. 

Η υπόθεση δωροδοκίας για εισαγωγή στα πανεπιστήμια είναι η μεγαλύτερη που έχει απασχολήσει ποτέ το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και αποκάλυψε πόσο ανταγωνιστική είναι η επιδίωξη για μία περιζήτητη θέση στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με όσα έχουν κάνει γνωστά οι αρχές, η Huffman και ο σύζυγος της, ο ηθοποιός William H. Macy συνάντησαν τον εκπαιδευτικό σύμβουλο Rick Singer στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες. Εκείνος τους εξήγησε πως «ελέγχει» ένα εξεταστικό κέντρο και πως θα μπορούσε να αναθέσει σε κάποιον να αλλάξει κρυφά τις απαντήσεις της κόρης τους στο τεστ. Ο Singer είπε στους ερευνητές πως η Huffman και ο σύζυγος της συμφώνησαν.

Παρόλα αυτά στον Macy δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, χωρίς οι αρχές να εξηγήσουν τον λόγο. 

Η Ηuffman θα δηλώσει ένοχη στην κατηγορία της «συνωμοσίας για τη διάπραξη ταχυδρομικής απάτης» και άλλη μία παρόμοια κατηγορία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν χθες. 

Στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά την σύλληψη της τον περασμένο μήνα, η ηθοποιός είχε ζητήσει συγγνώμη για την πράξη της και πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη και «αποδέχεται τις συνέπειες». Σε ανακοίνωση της τόνιζε πως η κόρη της δεν γνώριζε για όσα έκανε εκείνη. Πρόσθεσε πως η επιθυμία της να βοηθήσει την κόρη της «δεν είναι δικαιολογία για να παραβιάσεις τον νόμο».

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί συνολικά πάνω από 50 άτομα, που κατηγορούνται πως προχώρησαν σε παρόμοιες πράξεις για να πετύχουν την εισαγωγή των παιδιών τους σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως το Στάντφορντ και το Γέιλ. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια