Αθώος δήλωσε ο R.Kelly για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον 4 γυναικών

Αθώος δήλωσε ο R.Kelly για τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον 4 γυναικών Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Αμερικανός ράπερ R. Kelly, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση εναντίον τριών ανηλίκων και μιας ενήλικης γυναίκας, δήλωσε αθώος σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου.

Ο 52χρονος σταρ, ντυμένος με την πορτοκαλί φόρμα των κρατουμένων, συνοδευόταν από τον συνήγορό του στο δικαστήριο του Σικάγου όπου παρουσιάστηκε.

Ο Ρόμπερτ Σιλβέρστερ Κέλι, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, τέθηκε υπό κράτηση την Παρασκευή, αφού παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία.

Το Σάββατο, ένα δικαστήριο όρισε εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Με βάση το αμερικανικό σύστημα, ο κατηγορούμενος πρέπει να καταθέσει το 10% αυτού του ποσού, δηλαδή 100.000 δολάρια, για να αποφυλακιστεί, όμως ο R. Kelly υποστηρίζει ότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Ο δικηγόρος του, Στιβ Γκρίνμπεργκ, δήλωσε ότι ο καλλιτέχνης δεν είναι τόσο πλούσιος όσο θα φανταζόταν κανείς λόγω της φήμης και της διασημότητάς του.

Ο Γκρίνμπεργκ είπε επίσης ότι ο R. Kelly αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είχε συναινετικές σχέσεις με τις τρεις έφηβες και την ενήλικη γυναίκα. 

«Δεν ανάγκασε καμία να έχει σεξουαλική επαφή. Πρόκειται για έναν ροκ σταρ. Δεν έχει ανάγκη να καταφύγει σε μη συναινετικές σχέσεις», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα θύματα του R. Kelly είναι μια έφηβη την οποία γνώρισε όταν εκείνη του ζήτησε αυτόγραφο κατά τη διάρκεια μιας παλαιότερης δίκης του με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, μια άλλη την οποία γνώρισε στο πάρτι για τα 16α γενέθλιά της και η κομμώτριά του, ηλικίας 24 ετών εκείνη την εποχή.

Η τέταρτη κατηγορία βασίζεται σε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι τον δείχνει σε ερωτικές περιπτύξεις με μια 14χρονη.

Οι επιθέσεις έγιναν στο διάστημα από το 1998 μέχρι το 2010. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM