H Chanel ανακοίνωσε πως θα πει «αντίο» στον Καρλ Λάγκερφελντ με τον δικό της τρόπο

H Chanel ανακοίνωσε πως θα πει «αντίο» στον Καρλ Λάγκερφελντ με τον δικό της τρόπο Facebook Twitter
0

Μπορεί για τον σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ να μην υπάρξει δημόσια κηδεία, αλλά ο οίκος Chanel σχεδιάζει την δική του αποχαιρετιστήρια τελετή που θα τιμήσει τη ζωή του και το έργο του.

Ο γερμανός σχεδιαστής μόδας πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 85 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Η τελετή θα διοργανωθεί από τον οίκο Chanel, όπως ανακοινώθηκε στη γαλλική εφημερίδα  Le Figaro.

Εκπρόσωποι του οίκου εξήγησαν ότι ο Λάγκερφελντ θα αποτεφρωθεί και θα ακολουθήσει μια αυστηρά ιδιωτική τελετή, αλλά ότι μια ακόμη αποχαιρετιστήρια τελετή θα λάβει χώρα λίγες μέρες μετά.

Ο Λάγκερφελντ είχε μιλήσει προηγουμένως για την τελευταία του επιθυμία, λέγοντας πέρυσι στο περιοδικό Numéro ότι επιθυμούσε μα αποτεφρωθεί και δεν ήθελε κόσμο στη κηδεία του.

Η τελευταία συλλογή του Λάγκερφελντ για τον οίκο Chanel θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού την Τρίτη 5 Μαρτίου.

Η επίδειξη θα είναι αφιερωμένη τη μνήμη του και αναμένεται να κληθούν πολλοί σχεδιαστές και διάσημοι φίλοι του σχεδιαστή.

Η τελετή της Chanel εκτιμάται πως θα γίνει μια μέρα πριν το σόου, αλλά δεν δίνονται ακόμη πληροφορίες για το πότε και πού θα γίνει αυτό.

Η τελευταία συλλογή του Λάγκερφελντ για τον Fendi παρουσιάστηκε στο Μιλάνο χθες, όπου ο ιταλικός οίκος απέδωσε φόρο σε έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε για 54 χρόνια.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM