«Δεν έχω πλύνει τα χέρια μου για 10 χρόνια», υποστήριξε παρουσιαστής του Fox News

«Δεν έχω πλύνει τα χέρια μου για 10 χρόνια», υποστήριξε παρουσιαστής του Fox News Facebook Twitter
ΕPA
4

Ο Pete Hegseth, παρουσιαστής του Fox News, εξομολογήθηκε στον αέρα πως δεν έχει πλύνει τα χέρια του για δέκα χρόνια γιατί «τα μικρόβια δε είναι πραγματικά».

Μιλώντας στην εκπομπή «Fox and Friends», ο παρουσιαστής είπε πως οι μολυσματικοί μικροοργανισμοί δεν υπάρχουν γιατί δεν μπορούν να γίνουν ορατοί με γυμνό μάτι. 

«Εμβολιάζω τον εαυτό μου», είπε ο Pete Hegseth που είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Πρίνστον. 

Η εξομολόγησή έγινε μετά από πειράγματα του Ed Henry και της Jedediah Bila, που παρουσιάζουν μαζί του την εκπομπή, όταν ο Hegseth έφαγε τα υπολείμματα μια πίτσας. 

«Για το 2019 αποφάσισα να λέω πράγματα στον αέρα που θα έλεγα και εκτός αέρα», είπε ο παρουσιαστής. 

Τα σχόλιά του έγιναν αντικείμενο υποστήριξης αλλά και κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Tα αμερικανικά Centers for Disease Control and Prevention ανέφεραν πως το τακτικό πλύσιμο των χεριών «αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για την απομάκρυνση των μικροβίων και την αποφυγή ασθένειας» ενώ αποτρέπει και την εξάπλωση των μικροβίων. 

Παράλληλα, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε από το US National Center for Biotechnology Information, ένα γραμμάριο ανθρώπινων κοπράνων, βάρος αυτού ενός συνδετήρα, μπορεί να περιλαμβάνει ένα τρισεκατομμύριο μικροβίων.

Ανάμεσα στα βακτήρια που μπορούν να εξαπλωθούν από τα χέρια που δεν έχουν πλυθεί είναι αυτά της σαλμονέλας και του εσερίχια κόλι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που έχει δώσει περισσότερες συνεντεύξεις στο Fox από οποιοδήποτε άλλο μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, έχει δηλώσει αρκετές φορές πως είναι υποχόνδριος. 

Στο βιβλίο του «The Art of the Comeback», που κυκλοφόρησε το 1997, ο Ντόναλντ Τραμ είχε γράψει: «Μια από τις κατάρες της αμερικανικής κοινωνίας είναι η απλή πράξη της χειραψίας και όσο περισσότερο επιτυχημένος και διάσημος είναι κάποιος τόσο χειρότερη γίνεται αυτή η τρομερή συνήθεια». 

«Είμαι μανιακός με τα καθαρά χέρια. Νιώθω πολύ καλύτερα όταν τα έχω καθαρίσει προσεκτικά πράγμα που κάνω όσο πιο συχνά γίνεται.»

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και φοράει γάντια όταν κάνει μπάνιο-αν κάνει μπάνιο-και η γη είναι επίπεδη και καταγόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα και η μοναξιά έχει εφτά πετσιάκι είναι το μάτι του θολό, πω-πω-πω-πω, πω-πω-πω-πω!
Ειναι δυνατον το 2019 να υπαρχουν ανθρωποι που δηλωνουν και πιστευουν τετοια πραγματα; Και ειναι και αποφοιτος Χαρβαντ και Πριστον τρομαρα του...
Το οτι καποιος απεκτησε επαγγελματικη εξειδικευση (γιατι αυτο παρεχουν πλεον τα πανεπιστημια)δεν σημαινει οτι εχει και μυαλο μεσα στο κεφαλι του.