Έκαναν μήνυση στη Gigi Hadid για φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram

Έκαναν μήνυση στη Gigi Hadid για φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram Facebook Twitter
0

To διάσημο μοντέλο Gigi Hadid είναι αντιμέτωπο με μήνυση για μια φωτογραφία που δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Ιnstagram.

H Gigi Hadid διώκεται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων από πρακτορείο φωτογραφιών της Νέας Υόρκης που ισχυρίζεται ότι δημοσίευσε μία από τις φωτογραφίες του στο λογαριασμό της, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται μπορεί στη φωτογραφία να είχε απαθανατιστεί η ίδια η Hadid, αλλά κατά το πρακτορείο αυτό δε σημαίνει πως το μοντέλο μπορούσε να τη χρησιμοποιεί χωρίς άδεια.

Η μήνυση κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Νέας Υόρκης, από την Xclusive-Lee, Inc και μεταξύ άλλων σημειώνει πως η Hadid διατηρεί και είναι προσωπικά υπεύθυνη για τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram.

Ο Hadid, 23 ετών, έχει σχεδόν 46 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η Hadid δημοσίευσε τη φωτογραφία που προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα στο λογαριασμό της τον Οκτώβριο του 2018, κατά παράβαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η εικόνα, η οποία δείχνει την Hadid να χαμογελά στην κάμερα ενώ φορά ένα μπλε τζιν μπουφάν και σορτς με ασημένιες γόβες συγκέντρωσε 1,6 εκατομμύρια likes  μέσα σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την αγωγή.

Η φωτογραφία δεν υπάρχει πλέον στο λογαριασμό της Hadid καθώς το μοντέλο μάλλον τη διέγραψε μετά τις εξελίξεις.

Η Xclusive-Lee, Inc. ζητά αποζημίωση για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και τα κέρδη που προκύπτουν από τη δημοσίευση της εικόνας.

Το μοντέλο και ο δικηγόρος της δεν έχουν σχολιάσει την υπόθεση.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM