Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία»

Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία» Facebook Twitter
Η Λίλι Τόμλιν (δεξιά) με την συμπρωταγωνίστρια της στη δημοφιλέστατη κωμική τηλεοπτική σειρά «ώριμων γυναικών» Grace and Frankie, Τζέιν Φόντα
0

Κατά την κοινή της εμφάνιση στο The Ellen Show με την συμπρωταγωνίστρια της στη σειρά Grace and Frankie Τζέιν Φόντα, η πολυβραβευμένη ηθοποιός εξήγησε εκείνη την απόφασή της στην παρουσιάστρια Έλεν ΝτεΤζένερις, η οποία είχε η ίδια αποκαλύψει δημόσια τον σεξουαλικό της προσανατολισμό εμφανιζόμενη στο εξώφυλλο του Time το 1997 με τη λεζάντα «Ναι, είμαι γκέι».

Ήταν το 1975, τη χρονιά που ήταν υποψήφια στα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο κινηματογραφικό της ντεμπούτο, την αριστουργηματική ταινία "Nashville" του Ρόμπερτ Άλτμαν, όταν της προτάθηκε από το περιοδικό η περίοπτη θέση στο εξώφυλλό του υπό τον όρο να αποκαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Λίλι Τόμλιν: «Το Time θα με έκανε εξώφυλλο μόνο αν δήλωνα ότι είμαι λεσβία» Facebook Twitter
Με τον Κρις Κάρανταϊν στο Nashville (1975) του Ρόμπερτ Άλτμαν

«Αποφάσισα τότε να μην παίξω το παιχνίδι τους», δήλωσε στην εκπομπή η ηθοποιός που τότε ζούσε ήδη με τη σύντροφό της Τζέιν Βάγκνερ, την οποία παντρεύτηκε την Πρωτοχρονιά του 2013, πέντε χρόνια αφότου η μητέρα της Τόμλιν είχε φύγει από τη ζωή στα 91 της.

«Επίσης, ένα τέτοιο εξώφυλλο θα σκότωνε τη μάνα μου και δεν ήθελα με τίποτα να τη στενοχωρήσω», πρόσθεσε η 79χρονη ηθοποιός.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, η Τζέιν Φόντα που καθόταν πλάι της στην εκπομπή, δήλωσε γελώντας: «Εγώ πάντως αν μου έδιναν το εξώφυλλο, δεν θα είχα πρόβλημα να δηλώσω οτιδήποτε».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM