Στις 10 Φεβρουαρίου, η Bebe Rexha θα παραστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στην τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Grammy, αλλά όπως αποκάλυψε στους φαν της, η υποψηφιότητα της σε δύο κατηγορίες συνοδεύτηκε από μία απρόσμενη πρακτική δυσκολία. 

 

Με βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, η 30χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός καταγγέλλει πως αρκετοί σχεδιαστές ρούχων αρνούνται να της; ράψουν φόρεμα για τη μεγάλη βραδιά, όπου είναι υποψήφια στις κατηγορίες «Νέο Καλύτερου Καλλιτέχνη» και «Καλύτερου Ντουέτου Κάντρι».

 

Ο λόγος, όπως λέει είναι ότι ο σωματότυπος και το μέγεθος της σιλουέτας της, καθώς είναι νούμερο 6/8 και αρκετοί σχεδιαστές την θεωρούν «ιδιαίτερα εύσωμη» για εκείνους. 

 

«Επιτέλους είμαι υποψήφια στα Grammys, που είναι το πιο κουλ πράγμα που μου έχει συμβεί», λέει στο τελευταίο της βίντεο η Rexha. «Σε αρκετές περιστάσεις οι καλλιτέχνες απευθύνονται σε σχεδιαστές ρούχων που τους φτιάχνουν κατά παραγγελία φορέματα για να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί. Σωστά; Μπορείς να πας σε οποιονδήποτε μεγάλο σχεδιαστή. Η ομάδα μου έκανε κρούση σε πολλούς σχεδιαστές και αρκετοί από αυτούς δεν θέλουν να με ντύσουν επειδή είμαι "πολύ μεγάλη". Κυριολεκτικά επειδή είμαι εύσωμη». 

 

«Αν το μέγεθος 6/8 είναι πολύ μεγάλο, τότε δεν ξέρω τι να σας πω», συνεχίζει. «Τότε δεν θέλω να φορέσω τα γ@@@μένα φορέματά σας - αυτό είναι τρελό, γιατί λέτε ότι όλες οι γυναίκες στον κόσμο που είναι μέγεθος 8 δεν είναι όμορφες και δεν μπορούν να φορέσουν τα φορέματά σας. Οπότε για όλους όσοι λένε ότι είμαι "φαρδιά" και δεν μπορώ να φορέσω σχέδια σας, άντε γ@@@θείτε. Δεν θέλω να φορέσω τα γ@@@μένα φορέματά σας». 

 

«Συγγνώμη αλλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου», έγραψε στην λεζάντα με την οποία συνόδευσε το βίντεο η καλλιτέχνις. 

 

«Το να μην σας αρέσει το στιλ μου ή η μουσική μου είναι ένα πράγμα. Αλλά μη λέτε ότι δεν μπορείτε να ντύσετε κάποιον επειδή δεν φορά μέγεθος για διάδρομο επίδειξης. Δώστε την δύναμη στις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα του,ς αντί να κάνετε κορίτσια και γυναίκες να νιώθουν "λιγότερες" εξαιτίας του μεγέθους τους. Είμαστε όμορφες σε όλα τα μεγέθη. Μικρά και μεγάλα», γράφει μεταξύ άλλων στην λεζάντα με χάσταγκ #LOVEYOURBODY. 

 

Η Rexha είναι διεθνώς γνωστή για τις επιτυχίες της, Me, Myself & I, I Got You και Hey Mama που κατάφεραν να μπουν στο Billboard 100. Η ίδια έχει γράψει τραγούδια και για άλλους δημοφιλής καλλιτέχνες όπως το The Monster για τον Eminem και τη Ριάννα, το One More Night για τη Μπέλα Θορν και το Team για την Ίγκι Αζαλέα.