O αδελφός της Κέιτ Μίντλετον αποκαλύπτει τη μάχη του με το ADD, την δυσλεξία και την κατάθλιψη

O αδελφός της Κέιτ Μίντλετον αποκαλύπτει τη μάχη του με το ADD, την δυσλεξία και την κατάθλιψη Facebook Twitter
0

Ο James Middleton, αδελφός της Kate Middleton και της Pippa Middleton, περιέγραψε την κατάσταση απελπισίας στην οποία βυθίστηκε εξαιτίας της κλινικής κατάθλιψης την οποία χαρακτήρισε ως «καρκίνο του μυαλού».

Ο 31 ετών James, μίλησε για την κατάστάση του σε ένα άρθρο στην Daily Mail και δήλωσε ότι η κατάθλιψη ήταν τόσο άσχημη που σταμάτησε να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που δεχόταν από την οικογένειά του. Ωστόσο δήλωσε ότι πότε δεν σκέφτηκε την αυτοκτονία.

«Δεν θα ήθελα να ζήσει τέτοια απομόνωση και μοναξιά ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Ένιωσα σαν να ήμουν τρελός», λέει.

«Ξέρω ότι είμαι ευλογημένος με μια προνομιούχα ζωή. Αλλά δεν με έκανε να είμαι θωρακισμένος απέναντι στην κατάθλιψη», είπε ο Middleton.

«Δεν είναι μια αίσθηση αλλά μια απουσία συναισθημάτων. Υπάρχεις χωρίς σκοπό και κατεύθυνση. Δεν μπορούσα να αισθανθώ καμία χαρά, ενθουσιασμό ή αναμονή», αφηγείται μιλώντας για όσα έζησε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

Στο άρθρο του, ο Middleton περιγράφει επίσης ότι ζει με αυτό που χαρακτήρισε ως σοβαρή δυσλεξία: «Κάποιες μέρες δυσκολεύομαι να γράψω ακόμη και τα πιο απλά λόγια. Ως νεαρό αγόρι, αυτό σήμαινε ότι ήμουν μόνιμα πίσω από τους συμμαθητές μου.».

O αδελφός της Κέιτ Μίντλετον αποκαλύπτει τη μάχη του με το ADD, την δυσλεξία και την κατάθλιψη Facebook Twitter

Επίσης λέει ότι πάσχει από ADD (Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής -Attention-Deficit -Disorder) και πως διαγνώστηκε πριν από ένα χρόνο, γεγονός που εξηγούσε την αδυναμία του να κάνει απλά καθήκοντα όπως το να στρώσει το κρεβάτι του. Όλη αυτή η κατάσταση του δημιουργούσε πολλά προβλήματα από την εφηβική ηλικία μέχρι και πολύ πρόσφατα, παραδέχεται.

Η κατάθλιψη άρχισε στα τέλη του 2016, έγραψε ο Middleton και λέει πως το μεγαλύτερο μέρος του 2017 ήταν σαν να έζησε μέσα σε ομίχλη. Τον Δεκέμβριο του 2017 αποφάσισε πως χρειαζόταν βοήθεια.

Η διάγνωση με ADD ήταν η πρώτη δοκιμασία που είχε περάσει ποτέ, γράφει και αυτό λέει πως ήταν ευεργετικό για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Middleton δήλωσε ότι ενθαρρύνθηκε να μιλήσει εξαιτίας του πόσο ανοιχτά μίλησαν για θέματα ψυχικής υγείας ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Λέει ότι ποτέ δεν θα πει ότι θεραπεύτηκε από την κατάθλιψη, αλλά ότι είχε διαμορφώσει στρατηγικές για την αντιμετώπισή της και την έχει κατανοήσει.

O αδελφός της Κέιτ Μίντλετον αποκαλύπτει τη μάχη του με το ADD, την δυσλεξία και την κατάθλιψη Facebook Twitter

Για να αντιμετωπίσει το ADD, γράφει λίστες καθηκόντων και λαμβάνει φάρμακα για να ελέγξει τα συμπτώματά του, αν πρέπει να επικεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Τα σκυλιά του, η Ella, η Inca, η Luna, η Zulu και η Mabel, είχαν κεντρικό ρόλο στην ανάκαμψή του, όπως λέει.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει σε όσους ζουν με το στίγμα τέτοιων ασθενειών είναι πως «είναι εντάξει, να μην είσαι εντάξει», αλλά να το παλέψουν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο στη ζωή τους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM