Μυστηριώδες βίντεο με τον Κέβιν Σπέισι ενώ έρχεται δίωξή του για επίθεση σε 18χρονο

Μυστηριώδες βίντεο με τον Κέβιν Σπέισι ενώ έρχεται δίωξή του για επίθεση σε 18χρονο Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι πρόκειται να διωχθεί ποινικά για μια σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός 18χρονου, τον Ιούλιο του 2016, κοντά στη Βοστόνη, αλλά πριν από λίγη ώρα έκανε μια μυστηριώδη επανεμφάνιση.

Την είδηση της δίωξης μετέδωσε η εφημερίδα Boston Globe επικαλούμενη τον εισαγγελέα του νησιού Ναντάκετ, στη Μασαχουσέτη.

Η αστυνομία ερευνούσε από τον Νοέμβριο του 2017 αυτήν την επίθεση, αφού η μητέρα του αγοριού κατήγγειλε τον ηθοποιό, σε μια συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται τον τοπικό εισαγγελέα Μάικλ Ο'Κίφι, η κατηγορία σε βάρος του πολυβραβευμένου ηθοποιού πρόκειται να απαγγελθεί επισήμως στις 7 Ιανουαρίου.

Όταν το κίνημα #MeToo άρχισε να παίρνει διαστάσεις, ο Σπέισι κατηγορήθηκε από πολλούς άνδρες για σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις όταν ήταν ανήλικοι και η καριέρα του στο Χόλιγουντ φαίνεται ότι καταρρέει.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Ναντάκετ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση αυτή.

Σήμερα, ωστόσο, ο Αμερικανός ηθοποιός επανεμφανίστηκε σπάζοντας τη μακρά σιωπή του, με ένα βίντεο που ανέβασε ο ίδιος στο YouTube και έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια.

Στο βίντεο, που το μήνυμά του είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί, ο Σπέισι μοιάζει να υποδύεται τον Frank Underwood, τον βασικό χαρακτήρα της σειράς House of Cards όπου πρωταγωνιστούσε. 

Το βίντεο, που έχει τίτλο «Let me be Frank», φαίνεται να έχει βγει στο διαδίκτυο χωρίς την επίσημη υποστήριξη του Netfllix, ενώ ο ηθοποιός φαίνεται να αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο Σπέισι βρίσκεται σε μια κουζίνα φορώντας μια ποδιά με τον Άγιο Βασίλη και μιλάει με τη χροιά της φωνής και το ύφος του Underwood. 

«Ξέρω τι θέλετε. Με θέλετε πίσω. Φυσικά κάποιοι τα πίστεψαν όλα και περίμεναν με κομμένη την ανάσα να με ακούσουν να τα ομολογώ όλα», λέει σε κάποιο σημείο. 

«Πεθαίνουν να δηλώσω πως όλα όσα ειπώθηκαν είναι αλήθεια και πως πήρα αυτό που μου άξιζε. Δεν θα ήταν τόσο εύκολο αν ήταν όλα τόσο απλά; Μόνο που εσείς και εγώ γνωρίζουμε πως δεν είναι τόσο απλό. Ούτε στην πολιτική, ούτε στη ζωή.»

Στη συνέχεια απευθύνεται στο κοινό. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το μήνυμα του αφορά το House of Cards ή την υπόθεση των σεξουαλικών υποθέσεων. 

«Αλλά δεν θα πιστεύατε τα χειρότερα χωρίς στοιχεία, θα το κάνατε; Δεν θα βιαζόσασταν να κρίνετε χωρίς τα δεδομένα, θα το κάνατε; Το κάνατε;»

Το βίντεο στη συνέχεια παίρνει μια πιο καθαρή τροπή, καθώς ο ηθοποιός φαίνεται να τοποθετείται για τις κατηγορίες εναντίον του. 

«Μπορώ να σας υποσχεθώ αυτό. Αν δεν πλήρωσα το τίμημα για τα πράγματα που και οι δυο μας ξέρουμε πως έκανα, δεν πρόκειται να πληρώσω το τίμημα για πράγματα που δεν έκανα.»

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Newsweek

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM