Ο «Fresh Prince» μήνυσε την Epic Games για αντιγραφή των χορευτικών του στο Fortnite

Ο «Fresh Prince» μήνυσε την Epic Games για αντιγραφή των χορευτικών του στο Fortnite Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

O Αλφόνσο Ριμπέριο, πρωταγωνιστής του «The Fresh Prince of Bel-Air» μήνυσε τους δημιουργούς δύο βιντεοπαιχνιδιών.

Τους κατηγορεί πως αντέγραψαν τις χορευτικές κινήσεις χαρακτήρα που είχε υποδυθεί. 

Συγκεκριμένα η αγωγή κατατέθηκε ενάντια στην Epic Games, που έχει δημιουργήσει το Fortnite και στην Take-Two Interactive που έχει δημιουργήσει το NBA 2K.

Ο ηθοποιός κατηγορεί τις εταιρείες πως κερδοσκόπησαν από τη δημιουργική του έκφραση και την αναγνωρισιμότητά του. 

Ο χορός έγινε διάσημος από τον χαρακτήρα Κάρλτον Μπανκς στην κωμωδία που σημάδεψε τη δεκαετία του 1990 με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ.

O Ριμπέριο χόρεψε με επιτυχία τις κινήσεις στο «It's Not Unusual», του Τομ Τζόουνς κάτι που συνεχίζει να κάνει για τους θαυμαστές του. 

Ο ηθοποιός κατέθεσε τα απαραίτητα νομικά έγγραφα σε δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ο δικηγόρος του ανέφερε πως η πνευματική ιδιοκτησία του πελάτη του έχει σφετεριστεί από την Epic Games στο πιο διάσημο παιχνίδι σήμερα στον κόσμο. 

Παράλληλα έκανε λόγο για την μεγάλη κερδοφορία που έχει σημειώσει η Epic και κατήγγειλε πως η εταιρεία απέτυχε να αντισταθμίσει ή ακόμα και να ζητήσει άδεια από τον Ριμπέριο για τη χρήση της ομοιότητάς του και της πνευματικής του ιδιοκτησίας. 

Έτσι ο Ριμπέριο επιδιώκει «τα δίκαια και εύλογα μερίδιά του από τα κέρδη που εισέπραξε η Epic από τη χρήση της πνευματικής του περιουσίας». 

Σημειώνεται πως ο ράπερ 2Milly επίσης κινήθηκε νομικά ενάντια στην Epic και την Take-Two νωρίτερα φέτος υποστηρίζοντας πως οι δημιουργοί του παιχνιδιού σφετερίστηκαν μια φιγούρα που επινόησε για ένα μουσικό βίντεο το 2014. 

Το Fortnite είναι σήμερα ένα από τα διασημότερα βιντεοπαιχνίδια στον κόσμο, ενώ το NBA 2K είναι ένα αντίστοιχο παιχνίδι που αφορά το μπάσκετ. 

Ούτε η Epic Games ούτε η Take-Two Interactive έχουν τοποθετηθεί για την αγωγή. 

Με πληροφορίες από ΒΒC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM