Η Μελάνια Τραμπ για πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για τον γιο της και την πολιτική του συζύγου της

0

Ουκ ολίγες φορές η Μελάνια Τραμπ έχει κατηγορηθεί για τη σιωπή της. Στο πρόσωπο αυτής της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ κάποια ΜΜΕ επιλέγουν να δουν έναν άνθρωπο που πιέζεται αφόρητα από τον αυταρχικό σύζυγο της. 

Ή μία γυναίκα που επιλέγει πότε θα μιλήσει. Η ίδια αποφάσισε να παραχωρήσει -μετά από μήνες- μια αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News και να μην αποφύγει ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το πλέον ευαίσθητο σημείο της -τον ανήλικο γιο της, Μπάρον-, αλλά και ερωτήσεις που αφορούν την πολιτική του Προέδρου των ΗΠΑ για ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ανεργία στις ΗΠΑ και άλλα καυτά. 

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά σημεία της συνέντευξής της.

Για τον γιο της, Μπάρον και για τα fake news που "μάχεται" ο Ντόναλντ Τραμπ:

«Δεν μπορώ να πω ότι είναι όλα fake news. Μπορώ να σας πω, όμως, να μην πιστεύετε σε όλα όσα διαβάζετε και ακούτε. Σίγουρα, όμως με θυμώνουν τα όσα γράφονται για τον Μπάρον. Τα παιδιά πρέπει να είναι εκτός κάδρου. Να υπάρχουν όρια. Και προσπαθώ να τον προστατεύσω, όσο γίνεται να του εξασφαλίσω μία φυσιολογική ζωή, να του εξασφαλίσω την παιδική ηλικία που δικαιούται.

» Είναι χαρούμενο παιδί, είναι δυνατός, σκληρός. Απολαμβάνει τη ζωή στην Ουάσινγκτον. Έχει πάρει κι απ' τους δυο μας. Έχει τις ποιότητες και των δύο μας. Είναι μαχητής, αλλά έχει μία ευαίσθητη, καλή καρδιά».

Για την πολιτική του συζύγου της σε διάφορα λεπτά ζητήματα:

«Με κάποιες από τις πολιτικές του συμφωνώ, με κάποιες όχι. Πάντα, όμως, του λέω τη γνώμη μου. Κοιτάξτε, είναι ο Πρόεδρος. Και τον εξέλεξε ο λαός. Οπότε...»

Όσο για το για ποιες δικές της μάχες θα ήθελε να τη θυμάται ο κόσμος; Για τη δράση της σε ό,τι αφορά τα παιδιά, τις ενέργειες της εναντίον της κρίσης των ναρκωτικών που βιώνουν οι ΗΠΑ και τη στάση της αναφορικά με την επίδραση των social media στη ζωή των ανθρώπων.

Για το τείχος που ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές:

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε το τείχος για να προστατεύει τη χώρα. Πάντα θα υπάρχουν παραβατικοί που θα εισέρχονται στη χώρα, ωστόσο, είναι μια κάποια λύση στο να ανακόπτει την πορεία μαζικών καραβανιών. Βρέθηκα στα σύνορα και είδα τι συνέβη και ξέρω ότι γίνεται καλή δουλειά εκεί...».

Για την υπόθεση Κάβανο και το κίνημα MeToo:

«Κανείς δεν είναι ένοχος, μέχρι να αποδειχθεί ένοχος και πρέπει να εμπιστευόμαστε τον νόμο. Χρειάζεται να ακούγονται και οι άντρες και οι γυναίκες. Είναι αναγκαία η ίση μεταχείριση».

Για τις σπουδές της:

«Ξεκίνησα να σπουδάζω σχέδιο και αρχιτεκτονική, όμως ήθελα μια καριέρα στο μόντελινγκ και στον χώρο της μόδας. Ξεκίνησα μόντελινγκ στα 16 μου από τη Σλοβενία. Ήμουν μόνη και ανεξάρτητη. Και από την πορεία μου κέρδισα αυτοπεποίθηση, ταξίδια και εικόνες, αλλά παρέμεινα αληθινή και ο εαυτός μου»...

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM