The Penis Facial: Η νέα θεραπεία ομορφιάς που έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ

The Penis Facial: Η νέα θεραπεία ομορφιάς που έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ Facebook Twitter
0

Το «Penis Facial», μια αμφιλεγόμενη θεραπεία ομορφιάς που εικάζεται πως περιλαμβάνει σπέρμα, γι' αυτό και το όνομα, μετρά φανατικούς θαυμαστές, ανάμεσά τους μερικές πολύ διάσημες γυναίκες του Χόλιγουντ. 

Η συγκεκριμένη θεραπεία είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας όταν τον περασμένο Μάρτιο αναφέρθηκε σε αυτήν η Κέιτ Μπλάνσετ, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή της στην Vogue πως μαζί με την Σάντρα Μπούλοκ έκαναν «penis facials» σε μια αισθητικό στη Νέα Υόρκη. 

«Η Σάντι [Σάντρα Μπούλοκ] κι εγώ πήγαμε σε μια αισθητικό στη Νέα Υόρκη, την Τζόρτζια Λουίζ, που μας έκανε αυτό που εμείς αποκαλούμε "penis facial" και έχει κάτι -δεν ξέρω τι είναι ή αν φταίει που απλώς μυρίζει λίγο σαν σπέρμα- σαν ένζυμο μέσα οπότε η Σάντι το αναφέρει ως το "penis facial"», είχε πει τότε η ηθοποιός. 

Τον Μάιο, η Σάντρα Μπούλοκ επιβεβαίωσε πως όντως έχει κάνει αυτή την θεραπεία, όταν είχε πάει καλεσμένη στο σόου της Έλεν Ντε Τζένερις για να προωθήσει την ταινία «Oceans 8». 

 

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, μια ακόμη διάσημη ηθοποιός αναζωπύρωσε ξανά την συζήτηση γύρω από την θεραπεία. Η Κέιτ Μπεκινσέιλ δημοσίευσε στο Instagram μια selfie της, γράφοντας στη λεζάντα: «Μετά από μια μεγάλη πτήση, μου αρέσει να ξαπλώνω και να καλύπτομαι από μια μάσκα από υγροποιημένες ακροποσθίες [σ.σ. η ακροποσθία είναι το τμήμα του δέρματος το οποίο καλύπτει τη βάλανο του πέους]- και σε ποιον δεν αρέσει;».

Η ανάρτησή της, που συγκέντρωσε δεκάδες αρνητικά σχόλια, διαγράφηκε αργότερα αν και η αισθητικό Τζόρτζια Λουίζ πρόλαβε να την αναδημοσιεύσει, σχολιάζοντας: «Πόσο υπέροχο είναι το ποστ της Κέιτ Μπεκινσέιλ για το EGF facial?!». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

How gorgeous is @katebeckinsale post Hollywood EGF facial?! ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgia Louise (@georgialouisesk) στις


Το «Penis Facial» έχει και πιο επίσημη ονομασία, αποκαλείται EGF (epidermal growth factor), μια πρωτεΐνη που βοηθά να αναπαραχθούν νέα κύτταρα και επιταχύνει την επούλωση πληγών. Θεωρείται δε, πως αυξάνει τα αποθέματα κολλαγόνου και ενισχύει την παραγωγή ελαστίνης του δέρματος. 

Όπως εξηγεί η Λουίζ, πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία. «Είμαι πολύ προσεκτική όταν μιλάω με τους πελάτες μου για τα σέρουμ που χρησιμοποιώ. Πάντα τους εξηγώ πως το EGF στο σέρουμ μου είναι ένα συνθετικό αντίγραφο ενός παράγωγου μορίου από περιτμημένες ακροποσθίες. Δεν περιέχει το αυθεντικό εκχύλισμα», λέει. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM