Βασιλική Μιλλούση: Η προσβολή και ο λόγος που δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 2004

Βασιλική Μιλλούση: Η προσβολή και ο λόγος που δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του 2004 Facebook Twitter
1

Τους λόγους για τους οποίους δεν έλαβε ποτέ μέρος στους Ολυμπιακούς του 2004, αλλά και την προσβολή που υπέστη ως αθλήτρια από την ίδια της την Ομοσπονδία αποκάλυψε η ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής, Βασιλική Μιλλούση,

Η αθλήτρια πριν από λίγο καιρό είχε ανακοινώσει -και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram- την απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στα 28 της χρόνια, προκαλώντας κύμα συγκίνησης και συγχαρητηρίων. Ωστόσο, χθες το βράδυ και στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» της Ελεωνόρας Μελέτη μίλησε για πρώτη φορά για τα μαύρα χρόνια της, όπως τα χαρακτήρισε, στον αθλητικό, αποκαλύπτοντας το σκληρό πρόσωπο της Ομοσπονδίας απέναντι της. 

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν το μεγάλο όνειρό μου. Εκεί ήθελα να απογειωθεί η καριέρα μου, γιατί στα 19 μου, καταλαβαίνεις... Αυτά ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου, γιατί πριν τους Ολυμπιακούς, το 2003, υπήρχε μια γραμμή τότε ότι "μεγαλώνεις, είσαι μεγάλη πια για τη γυμναστική". Η τότε Ομοσπονδία αποφάσισε ότι έπρεπε να αποχαρακτηριστώ.

»Αποχαρακτηρισμός σημαίνει ότι δεν είσαι πλέον μέλος της Εθνικής ομάδας και πρέπει να αποχωρήσεις. Με σταμάτησαν και όχι μόνο εμένα, αλλά υπήρχαν κι άλλες αθλήτριες, τότε η γυναικεία γυμναστική καταστράφηκε. Δεν υπήρχε κανένας κανόνας, μόνο ένας άγραφος νόμος, τον οποίο χαίρομαι που κατέρριψα. Έμεινα εκτός σχεδόν 3 χρόνια, δεν ήθελα να περνάω ούτε έξω από το γυμναστήριο.

 

Το θεωρούσα πολύ μεγάλη προσβολή το να μου κόψουν το όνειρο ξαφνικά στη μέση και το δικαίωμα να αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα. Ήταν τα μαύρα χρόνια της ζωής μου. Σε αυτά τα τρία χρόνια πήγα στο πανεπιστήμιο, ασχολήθηκα με το χορό, δούλευα στο εργοστάσιο του θείου μου για να βγάζω τα προς το ζην και είχα μπει σε ένα άλλο τρόπο ζωής. Στο πανεπιστήμιο έκανα ειδικότητα της ενόργανης γυμναστικής και τότε η προπονήτριά μου και μου είπε ότι πρέπει να γυρίσω.

»Και λέω "αποκλείεται, έφυγα με τόσο μεγάλη πικρία που δεν θέλω να ξαναγυρίσω. Αν φύγουν όλοι αυτοί που με διώξανε, ίσως γυρίσω". Με τα πολλά με έπεισαν...», αποκάλυψε η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής με περισσότερα από 15 μετάλλια σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κατά την ίδια, η πρακτική των αποχαρακτηρισμών αθλητών, λόγω ηλικίας, σταμάτησε πριν από λίγο καιρό, ωστόσο, τόσο η ίδια όσο και αρκετές συναθλήτριες της υπέφεραν από τον ηλικιακό ρατσισμό και μάλιστα σε πεδία του αθλητισμού που είχαν ακόμη να προσφέρουν στο άθλημά τους και στον ελληνικό αθλητισμό. 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια