ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

«Δεν είμαι μουσουλμάνος» - Αποκήρυξε το Ισλάμ και προκαλεί αντιδράσεις ο Zayn Malik

«Δεν είμαι μουσουλμάνος» - Αποκήρυξε το Ισλάμ και προκαλεί αντιδράσεις ο Zayn Malik Facebook Twitter
EPA
0

Ο Zayn Malik αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως δεν αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως μουσουλμάνος. 

Ο πρώην σταρ του «One Direction» επιβεβαίωσε την είδηση στην βρετανική Vogue, δηλώνοντας πως δεν πιστεύει σε «κανένα» δόγμα της θρησκείας. 

«Δεν διακηρύσσω πως είμαι μουσουλμάνος», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν ασκεί τις τελετουργίες της θρησκείας, συμπεριλαμβανομένης και της καθημερινής προσευχής. 

«Δεν πιστεύω πως πρέπει να τρως ένα συγκεκριμένο κρέας που έχει ευλογηθεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο, δεν πιστεύω πως πρέπει να διαβάσεις μια προσευχή, σε μια συγκεκριμένη γλώσσα, πέντε φορές την ημέρα. Δεν πιστεύω σε κανένα από αυτά», δήλωσε.

«Απλά πιστεύω πως αν είσαι καλός άνθρωπος, όλα τα πάνε καλά για σένα.»

Στη συνέντευξη, ο καλλιτέχνης, ο οποίος μεγάλωσε από μουσουλμάνους γονείς στο Δυτικό Γιορκσάιρ, εξέφρασε δυσφορία στο να συζητήσει για την πίστη του.

«Θέλω να το κρατήσω ανάμεσα σε εμένα και σε ό,τι πιστεύω», είπε. «Πιστεύω πως μου επιτρέπει να κινούμαι στη ζωή με όμορφο τρόπο.»

Τα σχόλια του προκάλεσαν αντιδράσεις στο Twitter. 

«Πρέπει να ντρέπεσαι», του έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος εξήρε τη συνέντευξη, αλλά άσκησε κριτική στον Malik για «εμπαιγμό» των μουσουλμανικών τελετουργιών. 

Άλλος εξέφρασε την απογοήτευσή του στα σχόλια καθώς υποστήριξε πως οι πεποιθήσεις του Malik βοήθησαν κάποτε ώστε να αλλάξουν κάποιοι άνθρωποι την ιδέα που είχαν για το Ισλάμ. 

Άλλοι σχολίασαν την «γενναιότητα» του καλλιτέχνη με έναν χρήση να σημειώνει: «Αυτό το δυναμικό βήμα προς την θρησκευτική ελευθερία ανάμεσα στους νέους Μουσουλμάνους.»

Ο Zayn Malik αυτή την περίοδο δουλεύει τον δεύτερο δίσκο του. 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM
I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Πολιτισμός / I’ll Be Your Mirror: Η Λόρι Άντερσον ανασταίνει τον Λου Ριντ μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η διάσημη μουσικός και εικαστικός δηλώνει ότι έχει πάθει εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, την οποία χρησιμοποιεί για να συνομιλεί και να γράφει μουσική με τον αείμνηστο σύντροφό της.
NEWSROOM