Το ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα από την πρώτη στιγμή δεν ήθελε να γίνει ο γάμος με τον πρίγκιπα Κάρολο έχει γίνει ευρέως γνωστό από τότε που ίδια το εμπιστεύτηκε στον βιογράφο Άντριου Μόρτον. Αυτό που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, είναι πως το ίδιο επιθυμούσε κι ο Κάρολος. 

 

Ο πρίγκιπας Κάρολος βασανιζόταν πολύ με την ιδέα να ακυρώσει τον γάμο του με την Νταϊάνα και παρόλο που εξαρχής είχε καταλάβει πως οι δυο τους δεν ταίριαζαν καθόλου, ένιωθε ανήμπορος να κάνει το παραμικρό. 

 

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η Daily Mail, επικαλούμενη μια νέα βιογραφία του πρίγκιπας Κάρολου, ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως «η ακύρωση του αρραβώνα θα ήταν καταστροφική». 

 

Η ιστορία του πώς ο Κάρολος ένιωσε απελπισμένος στην προοπτική του συγκεκριμένου γάμου αποκαλύπτεται σε ένα βιβλίο, με αφορμή τα 70α του γενέθλια τον ερχόμενο μήνα, γραμμένο από τον βασιλικό ανταποκριτή Ρόμπερτ Τζόμπσον, ο οποίος τον συνόδευσε για 18 μήνες σε μια παγκόσμια περιοδεία. 

 

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο πρίγκιπας Κάρολος περιέγραψε τότε τον εαυτό του σαν να βρίσκεται «μονίμως ανάμεσα στον διάβολο και βαθιά νερά». 

 

 

 

Χρόνια αργότερα και όντας ακόμη προβληματισμένο σχετικά με τον γάμο του, ο πρίγκιπας Κάρολος ξέσπασε σε κλάματα και δήλωσε σε φίλους του: «Ήθελα απεγνωσμένα να φύγω από αυτόν τον γάμο το 1981, όταν στη διάρκεια του αρραβώνα ανακάλυψα πόσο φρικτές ήταν οι προοπτικές». 

 

Στο βιβλίο ο πρίγκιπας Κάρολος αναφέρεται επίσης και στα «ολέθρια ψέματα» που έχουν ειπωθεί για αυτόν, τα οποία θεωρεί πως υποκινούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. 

 

Ο Τζόμπσον, που έκανε ανταποκρίσεις για την βασιλική οικογένεια για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, συνομίλησε με πολλά πρώην και νυν μέλη του προσωπικού αλλά και τον ίδιο τον Κάρολο.