Οργή για το Χάλογουιν κοστούμι Κέιτλιν Τζένερ - Το eBay διέκοψε την πώληση

Οργή για το Χάλογουιν κοστούμι Κέιτλιν Τζένερ - Το eBay διέκοψε την πώληση Facebook Twitter
0

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα κοστούμι Χάλογουιν για μεταμφίεση σε Κέιτλιν Τζένερ.

Η στολή με ονομασία "I Am Cait", έχει αφαιρεθεί από το eBay, αλλά παραμένει διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Amazon.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ένας εκπρόσωπος του eBay ζήτησε συγγνώμη: «Αυτό το στοιχείο δεν επιτρέπεται και θα επικοινωνήσουμε άμεσα με τον πωλητή», είπε.

Οργή για το Χάλογουιν κοστούμι Κέιτλιν Τζένερ - Το eBay διέκοψε την πώληση Facebook Twitter

Το ίδρυμα για τα δικαιώματα των transgender «Stonewall» πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια υπενθύμιση του πόσα ακόμη πρέπει να κάνουμε για να καταπολεμήσουμε την κακομεταχείριση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι κάθε μέρα».

«Αυτή η φορεσιά μειώνει ακόμη περισσότερο μια περιθωριοποιημένη ομάδα για χάρη ενός αστείου. Θα πρέπει να αφαιρείται από τα ράφια», πρόσθεσε η οργάνωση.

Η Δρ. Jane Hamlin, η οποία είναι πρόεδρος της ομάδας υποστήριξης των transgender στο Μπόμοντ, δήλωσε επίσης: «Η κοινότητα έχει πρόσφατα δεχθεί αρκετά χτυπήματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επειδή θέλουμε να έχουμε αυτονομία ως προς την ταυτότητά μας. Έχουμε συνηθίσει να χλευαζόμαστε, αλλά ελπίζαμε ότι οι cisgender είχαν κουραστεί από τέτοια κόλπα και είχαν καταλάβει ότι δεν είναι αστείο».

«Κανείς δεν επιλέγει να είναι trans. Είμαι απογοητευμένη που κάποιος ήθελε να το πουλήσει αυτό, και ελπίζω ότι κανείς δεν θα θέλει να το αγοράσει», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κοστούμι Τζένερ έχει εμφανιστεί με αφορμή την γιορτή, καθώς το 2015 μια ακόμη στολή είχε διατεθεί για πώληση προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM